Intervju: Play Football App

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua personerna som skapat appen Play Football App. De berättar mer om appen och hur idén till att skapa appen kom till samt vad som för syftet med appen.

Vilka är ni bakom appen?
-Vi är två arbetskollegor vid namn Patrik Ek och Pawel Iwanowski som tycker om fotboll och vill få fotbollsintresserade att träffas och utöva det man tycker om mest av allt, d v s att spela/lira fotboll!

Kan ni berätta lite mer om vad Play Football App är?
-The Play Football App är ett hjälpmedel för att ordna sammankomster för de som vill spela spontanfotboll. Utifrån användarens åldersgrupp och av användaren valda områden (som motsvarar cirkel med en radie på 2km, 5 km eller 10 km) listas spontanspel som andra användare har skapat. Hittar man ett spontanspel man vill delta i så är det bara att dyka upp och spela med andra som också kommer dit.

Vill man själv skapa ett spontanspel så gör man det genom att ange en plats, en ålderskategori och en tidpunkt. Man får skapa ett spel som börjar tidigast om 30 minuter eller senast om 8 timmar.

Det enda kravet som ställs på de som vill delta i ett spontanspel är att de hör till rätt ålderskategori. Detta för att man ska mötas på så lika villkor som möjligt och få en bra upplevelse av spelet. Annars är alla välkomna. Tanken med appen är att den ska vara inkluderande och möjliggöra möten mellan folk med samma intressen som kanske annars inte hade haft tillfälle att träffas. Det fina med fotboll är att alla kan vara med och bidra på sitt sätt. Allt man behöver är en boll och en bra attityd. Resten löser sig.

The Play Football App är en betalapp och kostar 35 kr i engångskostnad. Vi har valt att göra en betalapp för att inte behöva kommersialisera användarnas data. Appen ska endast handla om att få folk att träffas och spela fotboll och inget annat. Av samma anledning finns det inga inslag av sociala medier i appen. Vi känner att det redan finns ett överflöd av sådant och vi låter det sociala utbytet äga rum på en gräsmatta kring en fotboll. Appen kräver ingen registrering och användarna i appen är anonyma.

Hur kom ni på idèn?
-Idén kom till i samband med att det var just svårt att hitta folk att spela med. Man vet ju att det finns folk med samma intresse men eftersom man inte känner varandra är det svårt att hitta varandra. Appen är lösningen till det problemet.

Vad är syftet med appen?
-Syftet med The Play Football App är helt enkelt att underlätta för de som gillar att spela fotboll att träffa likasinnade. Det kan vara de som man redan känner och spelar fotboll med i vanliga fall eller de som man ännu inte har lärt känna. Sedan är vår förhoppning att appen bidrar till att få fler i rörelse.

Varför ska man välja att använda appen?
-Gillar man att spela fotboll och vill kunna sammankalla eller hitta till ett spontanspel på ett enkelt sätt och möjligtvis träffa nytt folk med samma intresse så är The Play Football App rätt verktyg för detta.

Ni kan ladda ner appen på deras hemsida https://playfootballapp.se