Intervju: Patrik Johansen

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Patrik Johansen, 27-årig tränare. Patrik berättar mer om hur och varför han blev tränare samt om det arbetet han kommer att göra tillsammans med oss på Fotbollslivet.se.

Kan du berätta lite mer om vem Patrik är?
-Jag är en kille på 27 år som bor i Järfälla. Är halvnorsk och halvmarockan. På min fritid utöver jobb och fotboll så driver jag ett Tik Tok konto där jag lägger upp olika videos som handlar om fotboll.

Hur och varför började din resa som tränare?
-För att vara helt ärlig så började jag som fotbollstränare på riktigt efter en status som min vän la upp på Facebook. Varför blev jag intresserad? Ingen aning, tänkte att det kunde vara en rolig grej att testa. Jag ångrar mig inte en sekund över det beslutet!

Hur är du som ledare?
-Jag är hängiven till spelarnas individuella utveckling. Jag tycker att det är allt för många ledare som bara tänker på resultat.

Vad är dina styrkor som tränare?
-Mina styrkor är att jag är bra på att motivera mina spelare, är orädd och vågar prova på nya saker. Jag är även bra på att få mina spelare att fokusera på rätt saker på planen.

Vilka lag har du varit ledare i?
-Jag har varit tränare i olika ungdomsakademier som Hammarby, AIK, BP, Djursholm och nu är jag i Vasalund.

Vart ser du dig själv om 3-5 år?
-Jag hoppas bli en förbundskapten för något av våra ungdomslag och längre fram har jag målsättning om att ta över dam eller herrlandslaget.

Du kommer göra en del saker med Fotbollslivet.se, kan du berätta mer om det?
-Ja, vi har planer på att göra en del saker som kommer bli roliga och intressanta. Vill inte berätta och spoila något redan nu. Det jag dock kan berätta är att vi kör en giveaway på vår Tik Tok om biljetter till Sverige-Norge den 5 juni. In och var med!