Intervju: Oskar Fallenius

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Oskar Fallenius som förra året gjorde succé i Division 1 norra. Oskar spelar idag för danska Bröndby.

Oskar gjorde succé under förra säsongen med BP, då han stod för 16 mål på 28 matcher. Efter säsongen så var det fler klubbar som rykte i Oskar men valet föll på danska Bröndby.

Det var många klubbar som var intresserade av dig, valet föll på danska Bröndby, varför?
-Jag kände att jag ville fokusera på fotbollen på ett sätt jag inte gjorde förut. Jag tänkte att flytta till Danmark och Bröndby vore det rätta steget i den faktorn. Sen har jag varit här innan och visste redan vad jag skulle förvänta mig, vilket förenklade det hela. Sen är Bröndby en otroligt stor klubb med en supporterkultur jag tror man sällan ser. Jag kände att den här klubben är vad som kommer göra mig till en bättre spelare och förhoppningsvis kunna ta nästa steg.

Hur har din första tid i Bröndby varit?
-Min första tid har varit bra. Känner att jag för varje dag anpassar mig mer och mer till fotbollen och omgivningen. Har precis fått en lägenhet så hoppas kunna komma till ro ännu mer än tidigare.

Vad kommer du tillföra laget?
-Jag tror att jag kommer tillföra kreativitet på planen, förhoppningsvis även poäng och energi.

Vad är dina målsättningar för året?
-Mina målsättningar är att prestera och slå mig in i matchtruppen. Därifrån kämpa för att få så mycket speltid jag bara kan.

Tack Oskar för din tid och lycka till i Bröndby!

Foto: Bröndby