Intervju med Stureby SK spelaren Marija Avramovic

Marija Avramovic (höger yttermittfältare) är en riktig fotbollstjej som spelar för Stureby SK . Fotbollen för den 24-åringen har sedan barndomen haft en mycket speciell plats i hennes hjärta och kärleken för bollsporten är väldigt stor. Fotbollslivet.se har intervjuat henne efter en match och så här svarade hon på våra frågor.

Berätta mer om dig själv och din passion för fotbollen.
-Jag spelar Stureby SK i division 3 och fotbollen har alltid varit en stor passion, det betyder allt för mig. Mina veckor och dagar kretsar kring att spela, kolla och prata fotboll. Ända sedan jag var liten och spelade min första fotbollsträning så visste jag att min dröm var att bli en fotbollsstjärna och är det än idag.

Hur länge har du spelat fotboll?
-Jag har spelat fotboll sedan jag var 6 år gammal, med 2 års uppehåll. Så det blir cirka 16 år sammanlagt.

Vad är det bästa/sämsta med fotbollen?
-Det bästa är gemenskapen, den där fina lagkänslan och kämpaglöden när man peppar varandra i laget. Även spänningen man känner under en match när det är lite tid kvar och man är så nära på att göra mål. För mig personligen finns det ingen bättre känsla än när man själv gör mål och ser bollen flyga i nätet. Därefter älskar jag även att springa på djupledsbollar och ta hörnor. Det sämsta med fotbollen är nog då man möter ett överlägset lag och känner sig helt hopplös, samt att det kan bli lätt att skada sig, som leder till att man behöver missa en match. Det är inte kul att sitta och kolla på från bänken då och inte kunna vara med och spela med sitt lag.

Vilka är dina framtidsplaner vad gäller fotbollen?
-Just nu är min plan att spela kvar i divison 3. Därefter är drömmen att gå vidare uppåt. Men just nu vill jag fokusera på mig själv först och mitt eget spel, för att bli bättre och mer teknisk på framtida matcher.

Hur förbereder du dig inför en fotbollsmatch?
-Först och främst brukar jag se till att jag får tillräckligt med sömn den dagen och att jag äter flera timmar innan matchen och inte så nära inpå, då känner jag mig lättare när jag springer. Sedan klär jag på mig, fyller vattenflaskan och packar ryggsäcken. Väl på plats tejpar jag benskydd, tar på skorna, därefter blir det dags att tagga till med laget inför matchen.

Vad har du för målsättning inför nästa säsong?
-Min målsättning är att vara en så bra lagkamrat som möjligt och hjälpa laget till vinst och klättra upp i tabellen. Jag har som mål att förbättra konditionen så att jag får bättre flås och för att enklare orka med 90 minuters spel.

Hur är det att spela för Stureby SK?
-Det är väldigt spännande, roligt och lärorikt. Jag har tidigare spelat för lag i lägre divisioner, så när jag om till Stureby, märkte jag direkt en stor skillnad. Det är ett helt annat tempo, attityd och vilja för fotbollen. Alla är superkunniga inom fotboll samt har en bra spelförståelse. Jag upplever att man lär sig något nytt hela tiden. Jag älskar också kämpaglöden i vårt lag, vilket gör mig glad och tacksam att jag fått möjligheten att spela för mitt nuvarande lag.

Vad är det bästa/jobbiga med era träningar?
-Det bästa är när vi kör olika smålagsspel och när man verkligen kommer in i det och passningsspelet blir bra och såklart då man för själv får göra lite mål. Det jobbigaste är när det blir övningar med mest spring och fokus på för högt tempo.

Vad är dina styrkor som spelare och vad skulle du vilja utveckla?
-Den främsta styrkan jag har är mina skott. Dem har jag alltid varit stolt över och det gäller skott på mål, inlägg och hörnor. Utöver det är mina styrkor snabbheten och att jag är bra på att läsa av spelet. Trots det skulle jag vilja utveckla min spelförståelse och att lära mig läsa av spelet mycket bättre. Det finns många olika aspekter som man kan beakta inom fotbollen. Varje match är unik, ingen är densamma vilket är bra för då lär man sig alltid något nytt. Därefter skulle jag även vilja utveckla min teknik lite mer, bli mer teknisk med bollen. Samt att också förbättra konditionen eftersom det är bland de viktigaste sakerna inom fotbollen.

/Alexia Breben