Intervju med Sebastian Brolin

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Sebastian Brolin, född 2001, som spelar för Hudiksvalls FF i Ettan Norra. Sebastian är son till fotbollslegendaren Tomas Brolin och berättar för oss hur han hanterar pressen. Han berättar också om sina prestationer hos HuFF hittills efter 24 spelade omgångar.

Den 20-årige talangen Sebastian Brolin har de tre senaste åren tillhört IFK Värnamos fotbollsakademi.
– Jag har fått en fantastisk utbildning av Jonas Thern under gymnasietiden vilket jag är så tacksam för. Jag utvecklades mycket både som person och fotbollsspelare. Sedan fick jag inte ytterligare kontrakt under deras superettan satsning i A-laget men jag tar bara med mig bra erfarenheter därifrån.

Hösten förra året provtränade Sebastian med Superettanklubben GIF Sundsvall, där hans pappa Tomas Brolin inledde sin framgångsrika fotbollskarriär.
– En bra erfarenhet att träna med dem för mig och min karriär.

Talangen valde dock att inleda sin seniorkarriär hos division 1-klubben Hudiksvalls FF i början av året.
– Hudiksvall kontaktade mig och div 1 var väldigt lockande! Det var under pandemin tiden så div 1 och högre serier var säkra att starta säsongen och jag var sugen på mycket matcher så det passade mig bra. Under provspelet gillade klubben min spelstil och jag fick ett bra intryck och valde att skriva på. Div 1 kändes som ett bra första steg i min karriär.

Sebastian är som sagt son till Tomas Brolin, som är en av svensk fotbolls främsta spelare genom tiderna. Så här säger Sebastian hur han hanterar pressen på grund av efternamnet.
– Jag är min egen person och fotbollsspelare. Jag vill bli så bra som jag kan och det är det jag tränar för. Jag jämför mig inte med någon och speciellt inte pappa. Han är en stor inspiration för mig och jag är stolt över hans karriär men nu fokuserar jag på min karriär.

I Hudiksvalls FF har 20-åringen dock inte fått den speltid han förväntat sig. Han missade sju matcher i slutet av våren när han bröt sin tå. Men nu blickar Sebastian framåt mot en bra höst och förväntar sig mer speltid än han hittills fått.
– Självklart vill man spela från start hela tiden, hade hoppats på mer speltid men jag kämpar på och hoppas på mer minuter. Sedan tog jag mig tillbaka från skadan och har kommit i bra form igen.

Hudiksvalls FF ligger i skrivande stund på en trettondeplats i Ettan Norra efter 24 spelade omgångar.
– Vi har gjort minst mål i serien men varit bra defensivt, men för att hålla hos kvar behöver vi göra mer mål och där hoppas jag kunna få chansen och bidra.

Sebastian Brolin har kontrakt året ut 2021 med HuFF och ännu har han inte bestämt sig för var han vill spela kommande säsong.
– Vi får se efter säsongen vad som händer. Jag är öppen för alla förslag, avslutar han.

/Daniel Souza