Intervju med Sami Davis

Davis om flytten till U.S. Lecce: ”Klart att jag skulle ta den här chansen”

För lite mer än ett år sedan stod han på NP3 Arena i Sundsvall och firade SM-Guld tillsammans med GIF Sundsvalls P16-lag. Idag står han med ett påskrivet kontrakt och en pojkdröm som har gått i uppfyllelse, och som samtidigt bara har börjat. I intervjun med den 17-årige Sammi Davis får ni läsa om tankarna kring flytten till Italien, känslan att lämna allting bakom sig hemma i Sverige och om att kämpa för en plats i startelvan.

Du är 17 år och har skrivit på för den italienska klubben Lecce, hur går tankarna just nu?
– Allt har gått så fort, det är svårt att ta in allt. Jag vill spela på den högsta nivån som möjligt och nu när Lecce hörde av sig så var det klart att jag skulle ta den här chansen.

Men det är faktiskt inte första gången som Davis kopplats till Italien. Ifjol uppmärksammades han även i samband med ett provspel med storklubben Roma.

Vad fick dig att i slutändan välja just Lecce?
– Det var en bra erfarenhet att prova på med Roma. Genom mitt provspel så fick jag upp ögonen på mig, som sedan ledde till att Lecce hörde av sig. Jag är tacksam över att min agent har skapat dem här kontakterna till Italien åt mig.

Trots att det är många unga spelares dröm att flytta utomlands för att spela fotboll i en storklubb kommer det alltid finnas baksidor med att lämna allting bakom sig – ibland utan att hinna vända sig om och vinka farväl.

Hur känns det att flytta och lämna allting hemma i Sverige bakom sig?
– Det har varit tufft att lämna tryggheten i Sverige. Det gick väldigt snabbt, så hann knappt säga hejdå till alla där hemma. Det har varit jobbigt men jag tror jag kommer växa och bli ännu bättre som person och fotbollsspelare.

När vi väl är inne på ämnet ”hemma i Sverige”
– i GIF Sundsvall beskrevs du som tongivande i ungdomslaget, förväntas du ta samma tongivande roll i den nya truppen redan från start, eller väntas du växa in i laget allt eftersom?

– Eftersom jag inte är van vid språket här eller hur de spelar och tränar så tror jag att jag kommer växa in i det allt mer och mer. Annars så är det likadant som i GIF, så måste man kämpa hårt varje träning för att visa att man förtjänar sin plats i startelvan.

Finns det någonting som du skulle vilja hälsa till alla som har varit med dig hittills på resan?
– Tack till alla som har trott och hjälpt mig under vägen. Tack till vänner, tränare, medspelare och motståndare. Och ett speciellt tack till min familj som alltid har stöttat mig 100% i med- och motgång. Och sen vill jag tacka min agent Georgios som alltid trott på mig och som har öppnat upp dörrar för mig i min fotbollskarriär.

Fotbollssverige har fått ut ännu en talang till Europa, och den talangen heter Sammi Davis.

/Tim Forsberg