Intervju med Oscar Hammar

Oscar Hammar är mannen som tränat flera professionella fotbollspelare som Alexander Isak, Tomas Isherwood, Yasin Ayari mfl. Han berättar om sig själv, samarbetet med Ballers App och hur träningsprogrammen kommer hjälpa unga fotbollsspelare.

Vem är Oscar Hammar, kan du berätta mer om dig själv?
-Jag är 32 år, har fru och tre barn. Jag har jobbat med fotboll i 12 års tid och pluggar just nu också till lärare. Jag har haft de flesta roller inom fotbollen under åren, tränat spelare kollektivt och individuellt i alla åldrar och även jobbat med utveckling av tränare. Jag brinner mest för spelarutvecklings frågor och har ett extra engagemang inom teknisk och kognitiv utveckling hos fotbollsspelare.

Du har gått med i Ballers app med träningsprogram, varför då?
-När jag fick förfrågan av att skapa ett träningsprogram i Ballers app blev jag glad, då appens vision går i linje med min passion. Jag har skapat ett träningsprogram där spelare kan träna tillsammans 2 och 2. Vilket tidigare inte fanns i appen, jag tror att utveckling sker aningen snabbare när träning integreras mellan två individer.

Varför ska man använda sig av just dina träningsprogram?
-Jag tror att de som kör mitt träningsprogram kommer ha roligt, trigga och puscha varandra och känna en praktisk utveckling inom bollkontroll, teknik och motorik vilket kommer leda till framgång i matchsituationer samt ett ökat självförtroende och trygghet.

Hur ser dina planer ut med framtida träningsprogram?
-Jag planerar också att skapa ett träningsprogram som ska ge förutsättningar att utveckla spelares bollkontroll samt ett träningsprogram som ska ge förutsättningar att utveckla spelares kognitiva funktioner.

Klicka här för att ladda ner Oscars träningsprogram