Intervju med Moran Cerkez från Ballers App

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Moran Cerkez som idag är Marketing Manager på Ballers App. Han berättar mer om sig själv, sin fotbollsresa och även om framtiden med Ballers App.

Vem är Moran, Kan du berätta mer om dig?
-Jag heter Moran Cerkez och är 21 år gammal. Eftersom min far spelade som fotbollsmålvakt blev jag ganska snabbt förälskad i fotboll och började spela redan vid 4 års ålder, så jag har spelat det i ungefär 16 år.

Du har en bakgrund som elitspelare på ungdomssidan i Levantes akademi. Kan du berätta mer om det?
-Jag spelade för många klubbar och deltog i många internationella turneringar runt om i Europa. När jag var 17 flyttade jag från 1:a divisionen i Slovenien till en klubb som spelar i 3:e divisionen i Kroatien som heter Vrapce. Några månader senare fick jag en inbjudan från Fieldoo-agenturen att gå med i en akademi i Spanien. Jag var tvungen att bestämma mig om jag ville gå på två dagar och vid den tiden gick jag fortfarande på gymnasiet för idrottare i Zagreb så det var ett svårt beslut. Jag och mina föräldrar bestämde att det var en engångsmöjlighet och jag flyttade till Spanien. Jag kom dit och jag skickades på prov till en andradivisionsklubb som heter San Jose CF. Efter en veckas provspel såg scoutingteamet från SPF-akademin potential i mig och tog mig till Torre Levante, som tävlade i ”Division de Honor” mot klubbar som Valencia CF, Villarreal, Elche och andra storklubbar. Jag och mina lagkamrater var utmattade när vi tränade i cirka 6 timmar om dagen och vi hade spanska lektioner. Coronaviruset kom efteråt och ligan och mitt hotell där jag bodde stängdes så jag var tvungen att åka tillbaka till Kroatien.

Du jobbar idag som Marketing manager på Ballers App, kan du berätta mer om din roll?
-Jag var frustrerad, men jag ville inte slösa tid hemma så jag började jobba på Infinite Ballers-projektet med mina vänner. Vi började arbeta med många kända spelare och många fotbollsspelare som behövde stöd utanför planen så vi organiserade onlinesessioner för grupper av barn. Varje tillfälle hade vi agenter, psykologer, tränare och kända spelare från Premier League, det kroatiska landslaget och många andra som hjälpte till. De hjälpte barnen genom att dela viktiga saker och information om hur de har kommit dit de är för tillfället. Vi började också arbeta med våra fotbollskläder. Under tiden arbetade jag med olika fotbollsprojekt där jag träffade många fantastiska människor som delar samma kärlek till fotbollen och att hjälpa andra. Sedan träffade jag Hamid som är grundare och VD för Ballers App så vi började samarbeta.

Varför började du jobba med Ballers app?
-Jag gick med i Ballers App eftersom det var något jag letat efter länge, men ingen gjorde något sådant tidigare. Efter att ha pratat med Hamid om hela idén bakom projektet såg jag att min vision var helt i linje med projektets vision. Det som hjälpte mig mycket att anpassa mig var Hamids personlighet och tankesätt.

Hur ska du hjälpa appen att växa?
-Just nu arbetar vi outtröttligt med att förbättra appen och visa hur appen kan hjälpa unga fotbollsspelare och scouter i deras karriärutveckling. Eftersom vi har mycket stöd från många tränare, klubbar och människor som arbetar i vår bransch, lyckades vi hjälpa över 100 ambassadörer inom 20 dagar. Vi är medvetna om att vi fortfarande är i en mycket tidig fas, men fotbollsspelarna ger oss en fantastisk feedback som driver oss att ge dem den allra bästa fotbollsappen.

Klicka här för att ladda ner appen