Intervju med Madelene Göras

Madelene Göras som driver Goeras Football Education berättar mer om sig själv, samarbetet med Ballers App och hur programmen kommer hjälpa unga fotbollsspelare.

Vem är Madelene Göras, kan du berätta mer om dig själv?
-Tidigare fotbollsspelare på elitnivå. Har spelat med bla. Umeå IK, AIK och Djurgården. Med Umeå IK var jag med och vann SM-Guld, Svenska Cupen och Champions League. Har även spelat en mängd landskamper med flicklandslaget.

Slutade med fotboll i 25-årsåldern. Har jobbat med fotboll sedan dess. Startade Goeras (utbildningsbolag inom fotboll) för drygt 11 år sedan och har jobbat med flera hundra spelare i olika åldrar och på olika nivåer. Allt från nybörjare till spelare i Damlandslaget och utlandsproffs.

Du driver Idag Goeras football education, vad är det?
-Goeras är som sagt ett utbildningsbolag inom fotboll. Vi erbjuder allt från individuell träning (enskilt eller i grupp), teknikträning i grupp, spelarutbildning i lag och föreningar samt camper och träningsläger. Vi jobbar mycket med en spelares individuella teknik, det kan vara allt från första touch till skills i en mot en tex. En spelare kan även ha önskemål om vad den vill träna på när den söker sig till oss, exempelvis kan det vara huvudspelet eller försvarsspelet i 1 mot 1 situationer. Vi tycker också det är otroligt viktigt att spelaren blir stärkt i sitt självförtroende när den tränar med oss så uppmuntran, positivitet och feedback är viktiga verktyg i vår utbildning.

Du har gått med i Ballers app med olika program, varför då?
Främst av tre anledningar.
1, Det är många spelare som hört av sig till mig genom åren och undrat om jag har något program som de kan träna på egen hand (tex spelare som jag träffat på våra olika camper och som åker långt för att träna med oss men även spelare som bor i Stockholm och som vill träna mycket själv, vilket är super om man vill nå långt!).
2, Har under en längre period nu drömt om att kunna erbjuda spelare färdiga teknikprogram online och blev därför jätteglad när Hamid hörde av sig och ville ha med mig på detta.
3, Jag är noga med vem/vilka jag samarbetar med. Det ska vara någon som är proffsig och seriös och som har samma värderingar som oss. Hamid och hans team är kanon!

Vilka program finns i appen?
-Vi har börjat med ett program men ska förhoppningsvis spela in fler inom kort. Det första programmet heter Skills & Combo. Det innehåller allt från bollkontrollövningar som är mer basic (men otroligt värdefullt att jobba med) till övningar som innehåller många olika moment där du jobbar med att hitta ett flow genom alla momenten.

Varför ska man använda sig av BallersApp och dina träningsprogram?
-Vi vet att de största fotbollsspelarna i världen har tränat mycket på egen hand. Det handlar alltså om många, många mer timmar utöver sina lagträningar men även utöver eventuella individuella träningar och extraträning med olika akademier och individuella tränare. Med Goeras träningsprogram får du guidning i vad och hur du kan träna. Det är också ett bra alternativ till de som vill träna individuellt men kanske inte har råd att köpa individuell träning. Vårt första program kostar mindre än en enda individuell träning. Och med det programmet kan du alltså träna två gånger i veckan under åtta veckor (och såklart längre och/eller oftare än så om du vill).

Hur kommer träningsprogrammen hjälpa spelarna att ta sin fotboll till en högre nivå?
-Jag kan garantera att du får en betydligt bättre bollkontroll och bollbehandling, kreativitet, snabbhet i fötterna och touchen på bollen om du genomför programmet med 100 % effort!! Jobba gärna med blickföringen som vi beskriver samt inlevelse och fokus i varje moment. Med en bättre grundläggande teknik och kreativitet så har du absolut ökat dina chanser till att ta din fotboll till en högre nivå.