Benjamin Emre

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Benjamin Emre som spelar för Hammarby U16. Han är en väldigt engagerad fotbollsspelare och hoppas att få komma långt med hans karriär inom fotbollen. Hans position är mittback.

Berätta mer om dig själv, vem är du och vad har du för position?
-Jag är en lugn kille som tar fotbollen väldigt seriöst och har spelat sedan jag var 7–8 år gammal för Sollentuna. Därefter spelade jag ett tag för Galatasaray i Turkiet, innan jag åkte tillbaka till Sverige och började spelade för Hammarby i stället. Jag trivs mycket bra med mitt lag just nu och min position är mittback.

Hur förbereder du dig inför en match?
-Jag äter tre timmar innan och dricker en del vatten, försöker att få minst åtta timmars sömn innan en match, sedan även att promenera på morgonen för att väcka kroppen ordentligt.

Vad är det bästa samt det sämsta med fotbollen?
-Det bästa är väl när det går bra för en själv, när man spelar bra och har självförtroende under matchen. Därefter tycker jag att det sämsta är när man inte har så bra självförtroende, vilket ibland leder till att man kanske inte presterar lika bra då.

Vad har du för framtidsplaner vad gäller fotbollen?
-Min dröm är att bli rik och kunna leva på fotbollen, samt att kunna spela i utlandet. Ett lag jag skulle vilja spela för då är Arsenal.

Vad har du för målsättningar inför nästa säsong och hur är det att spela för U16 just nu?
-Ja men det är väl att kunna komma med i landslaget och få spela med de äldre åldersgrupperna. Att spela för Hammarby U16 är fantastiskt, jag trivs bra med tränaren som vi har eftersom han är duktig och det är mycket spel och ”action”, vilket jag gillar eftersom det är så man utvecklas och blir en bra fotbollsspelare.

Vilka är dina styrkor som spelare?
-Jag är aggressiv, stark och även bra på en mot en.

/Alexia Breben