Intervju med Hammarby U16 spelaren Avram Da Silva

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Avram Da Silva, en 15-årig spelare för Hammarby U16 med positionen som mittfältare.

Berätta lite om sig själv:
-Jag brinner för fotbollen och har spelat sedan jag var 7 år gammal. Allting startade i Gustavsberg där jag bor, därefter utvecklades jag och började spela för FC Boo, vilket sedan har lett till slut att börja spela här för Hammarby.

Vad är det bästa, samt det sämsta med fotbollen?
-Det bästa är när man spelar på planen och får känna sig fri och det sämsta enligt mig är att spela när det är riktigt kallt ute.

Hur förbereder du dig inför en fotbollsmatch?
-Innan en match brukar jag vakna extra tidigt på morgonen för att kunna äta en riktigt god frukost, därefter försöker jag alltid att gå på en promenad, samt dricka mycket vatten, eftersom det är viktigt att fylla kroppen ordentligt med tillräcklig vätska för att orka igenom hela matchen.

Vilka är dina framtidsplaner för fotbollen?
-Framtidsplanerna jag har just nu för fotbollen är att ta mig så långt som möjligt och försöka gå hela vägen till Barcelona.

Vad har du för målsättningar inför nästa säsong?
-Målsättningen jag har nu är att göra mitt bästa och nå upp till U17.

Hur är det att spela för Hammarby U16 och vad är det bästa/sämsta med era träningar?
-Det känns jättebra faktiskt! Vi har bra fotbollsspelare och tränare, det är en bra fotbollsmiljö till att kunna utvecklas. Därefter tycker jag att det bästa med träningarna är att vi fotbollsspelare samarbetar och spelar bra med varandra, vi kör intensivt och ger bra ifrån oss, och detta gör att vi alltid vill fortsätta att lära oss mer och fortsätta att träna och spela så hårt som möjligt. Det sämsta är nog när det kan bli tjafs mellan oss spelare, med det händer väldigt sällan och då löser vi det snabbt där på plats. Allmänt tycker jag att vårt lag har en väldigt stark teamwork.

Vad är dina styrkor som spelare?
-Jag skulle säga att det är mina passningar, mitt spelsinne och hur jag är med bollen. Dock det jag skulle vilja förbättra är min positionering samt spelet utan boll.

/Alexia Breban