Intervju med FK Ekipa spelaren Jovan Cvetic

Jovan Cvetic, 24, spelar sin andra säsong i herrlaget FK Ekipa. Jovan har aldrig tagit en pause från fotbollen på sina tjugo fyra år och resan har varit intensiv. Efter att ha bytt lag två gånger har Jovan hittat till ett lag som han trivs med. Vi på Fotbollslivet har intervjuat Jovan Cvetic om hans fotbollskarriär och framtidsplaner.

Hur har din resa inom fotbollen sett ut?
–Jag började spela fotboll när jag var sex år gammal. Då började jag spela för IFK Haninge P98. Jag spelade i Haninge tills att jag fyllde 16 år. Jag ville sedan utmana mig själv och gick därför över till ett starkare ungdomslag, Skogås-Trångsund FF P98. Det här laget var ett år ifrån att få spela U17 Allsvenskan. Tyvärr åkte 97:orna som spelade U17 de året ut, vilket gjorde att vi 98or inte fick chansen att spela. Jag fortsatte spela för Skogås-Trångsund och blev en av de första 98:orna som blev uppskickad till A-laget. Efter att jag hade etablerat mig i truppen så kom ett år av tappat intresse, vilket gjorde att man tappade mycket av sin form. När jag väl vände mig tillbaka så fick jag kämpa med många belastningsskador innan jag kunde träna och spela igen. När jag fyllde 23 år så var det stora förändringar som hade skett i Skogås-Trångsund FF som ledde till att jag inte kände att det var lika kul att spela där. Jag sökte mig därefter till mitt nuvarande lag, FK Ekipa.

Vad är dina styrkor?
– Jag är envis på det sättet att jag alltid ger mitt allt, även om mitt lag ligger under. Jag är stor och på det sättet är jag väldigt bra på att täcka bollen från motståndarna. Jag är även bra med höga bollar vilket gör mig till en bra target anfallare. Jag tycker också att jag inte är någon självisk spelare vilket är en bra egenskap inom lagsport.

Vad ser du fram emot i framtiden?
– Personligen så ser jag fram emot att spela i något år till för FK Ekipa. Det går lite så där för oss just nu, men vi har en ung trupp jämfört med förra året och jag hoppas på att stanna och bygga upp truppen för att satsa på att gå upp i division 4 nästa år. I framtiden skulle det vara kul att testa på rollen som tränare.

Vad betyder fotboll för dig?
– För mig betyder fotboll frihet och gemenskap. När jag spelar så känns det som att inget annat existerar än matchen eller träningen. När man är med i ett lag eller spelar med vänner så är det som att man har en familjeträff. Lagsport skapar generellt sätt den typ av gemenskap, för mig är det fotboll.

/Magdalena Avramovic