Intervju med Conrad Halling, tränare för SSS FF:s herrlag

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Conrad Halling som är tränare för SSS FF:s herrlag. Han berättar mer om SSS samt deras målsättningar inför kommande säsong.

Kan du berätta mer om SSS, hur ni startade?
-SSS, som står för Stockholm Street Soccer, grundades så tidigt som år 2007! Vi var ett gäng fotbollsspelande kompisar som alla tillhörde storklubbarna i Stockholm; AIK, Hammarby, Djurgården och BP. Vi träffades ofta på fritiden efter skolan och spelade med och mot varandra runt om i Stockholm. Vi kände att den kreativa och tekniska fotbollen tilltalade oss och ville att SSS skulle vara en plattform som stod för detta. 

Vad gör SSS?
-Till en början laddade vi upp filmer med fotbollsfinter och tricks på internet som fick stor spridning. Med tiden har vi arrangerat fotbollsskolor, turneringar och startat en förening. Att vi har fått möjlighet att kunna inspirera tusentals ungdomar genom vår fotboll genom åren har varit obeskrivligt. 

Berätta om varför ni valde att starta ett lag?
-Vi kände att det var dags att grunda en förening i Stockholm som verkligen stod för en teknisk och offensiv fotboll. Tittar du dig omkring finns det många klubbar säger sig stå bakom detta, men trots detta – i A-lagen och i ungdomslagen – hålls det inte efter. Det är resultattänk och långa bollar på storväxta snarare än att faktiskt utveckla spelare. Så vi tänkte: låt oss starta och etablera en klubb i Stockholm som är ett bra alternativ för unga spelare som vill utvecklas i en miljö där en offensiv, spektakulär fotboll uppmuntras. 

Ni har avancerat i seriesystemet, berätta om det?
-Startar man ett nytt lag får man ju starta längst ned i seriesystemet. Redan från start hade vi på pappret ett duktigt lag med flera spelare som spelat på hög nivå som ville vara med på denna resa. Så när vi spelade vår första säsong år 2021 lyckades vi avancera upp till division 6 direkt. Denna säsong, som var det andra året, skulle på förhand bli kämpigt då endast seriesegraren skulle bli uppflyttad. Men vi gjorde en riktigt bra säsong där vi vann serien överlägset och blev klara för division 5 med flera omgångar kvar att spela.

Vad är era målsättningar för kommande säsong?-
2023 kommer vi att spela i en riktigt svår serie med flera klubbar som också storsatsar uppåt i seriesystemet, så konkurrensen blir ju tuffare. Men en tredje direktuppflyttning är något vi siktar ödmjukt mot, med tanke på det fina spelarmaterialet vi har till förfogande. Vi siktar även på att filma och dokumentera alla matcher och producera intressant innehåll till våra fans och följare. Det kommer att bli grymt kul!

Kommer ni att frångå Street Soccer helt och hållet?
-Vi kommer att fortsätta med det vi gör, och vi vill lyckas på vårt sätt. Allt vi gör ska genomsyras av en spektakulär och teknisk fotboll som även är framgångsrik. Vi vill rekrytera spelare som står för den typen av fotboll, och ju längre upp vi når i serienivåerna blir vi mer attraktiva för intressanta spelare. 

Spektakulär fotboll, berätta mer om det?
-De kvicka fötter och speciella finter som gjordes på gatan och som ofta återfinns i spontanfotbollen tar vi med oss in på fotbollsplanen. Vi vet att det väcker nyfikenhet och intresse hos den yngre generationen. Ett mål vi gjorde förra året fick exempelvis tiotals miljoner visningar på internet, och våra kanaler @sssfootball på sociala medier har redan fler följare än många klubbar i Allsvenskan. Det är på grund av det spektakulära! Sedan vill vi ju vara vägvinnande i vår fotboll också. Det är en lång väg upp till eliten, men vi har bara börjat vår resa.

Tack för intervjun Conrad och lycka till under kommande säsong!