Bella Axelsson om bytet till seniorfotboll

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Bella Axelsson född 2007 som under året kommer spela seniorfotboll med Enskede IK:s damlag. Hon berättar mer om bytet och skillnaderna mellan ungdoms och seniorfotbollen.

Du bytte från ungdomsfotboll till seniorfotboll, varför bytet?
-En av anledningarna till att jag bytte från ungdomsfotboll till seniorfotboll är att jag tror att det är bra för min utveckling. Ungdomsfotboll i all ära men det är i seniorlagen det verkligen gäller. Med- och motspelare är typiskt sett mer erfarna och det finns mycket att lära, både spelmässigt och taktiskt. Ytterligare en anledning till bytet har helt enkelt med trivsel att göra, Enskede har varit otroligt duktiga på att skapa en stark lagkänsla och positiv energi vilket verkligen imponerat.

Vad är skillnaderna mellan ungdomsfotboll och seniorfotboll?
-Angående skillnaderna mellan ungdoms- och seniorfotboll ska det bli intressant att se när serien drar igång, så jag vet inte ännu. Dock antar jag att det kommer gå lite fortare i seniorfotbollen och smälla lite hårdare i närkamperna, men det tror jag kan passa mig. Ännu en väsentlig skillnad är att vårsäsongen i F17 och F19 inte är speciellt intressant då slutspelet i de serierna börjar först under hösten medan det i seniorfotbollen är skarpt läge redan från säsongstarten. Det är på gott och ont, börjar säsongen ok kommer det stärka sammanhållningen ytterligare men om säsongen börjar svagt leder det så klart till en betydande press.

Vad är dina målsättningar för säsongen?
-Målsättningen jag har är att få en del speltid i Enskedes damlag och att jag därmed kan bidra till en bra säsong för laget och klubben. Därtill kommer jag självklart kämpa för att få ett fortsatt förtroende i F16-landslaget som har ett antal viktiga landskamper framför sig under denna säsong.