Intervju med Abdelmalek Belaid

Abdelmalek, även kallad Malek av sina vänner spelar i AIK:s ungdomslag. Han är 18 år och är bosatt i Rinkeby. Valet av AIK blev enkelt då kompisarna spelade där och har tidigare idoler i AIK såsom Martin Mutumba som han sett upp till. I en intervju med Fotbollslivet.se berättar Malek vad som fick han att börja spela fotboll och utmaningar med att spela i Gnaget.

Vad fick dig att börja spela fotboll?
– Jag har älskat fotboll sedan jag var mycket liten och har egentligen spelat eller tittat på fotboll hela livet. Det som fick att börja spela i ett lag var en blandning mellan intresset och att mina kompisar spelade, säger han.

Vad finns det för utmaningar med att spela i AIK:s ungdomslag?
– Utmaningen skulle jag främst säga är konkurrensen. Det finns 20 andra spelare som är minst lika hungriga som jag och kämpar hårt varje dag för att nå sina mål. Detta skulle jag däremot säga är något bra då det bidrar till en högre nivå på träningar, säger Abdelmalek.

Vilka målsättningar har du med fotbollen?
– Självklart är en målsättning att bli proffs och kunna leva på fotbollen men den ultimata drömmen hade varit att flyttas upp till a-laget och representera Sveriges största klubb.

Trivs du bra i AIK?
– Jag trivs väldigt bra i AIK. Jag har bra lagkamrater och i laget har jag hittat nya vänner, säger han till fotbollslivet.

Hur mycket skulle du säga att du har utvecklats sedan du började spela i AIK?
– Väldigt mycket skulle jag säga. AIK har bra tränare i ungdomsleden och jag märker att de tar ungdomsfotbollen på allvar.

/Noel Alfredsson