Intervju: Marcus Mikhail

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Marcus Mikhail, född 2000, som spelar för Oskarshamns AIK i Ettan Södra. Han berättar om sin tid hos Oskarshamn hittills och vi får även veta hans tankar inför de sista tio omgångarna.

Den 21-årige vänsterbacken har trots sin relativt unga ålder hunnit med tre säsonger i division 2. Han spelade senast i division 2-laget FC Stockholm Internazionale.
– Tiden i FC var ganska annorlunda. Vi hade väldigt bra trupp men fick inte riktigt ut den nivån som vi borde vara på. Sen var det en konstig säsong med pandemin och så vidare så det påverkade såklart. Det var ett skönt gäng och bra klubb men spelmässigt kom vi aldrig upp i nivå. Sen spelade jag alla matcher och blev bättre ju längre säsongen led så för mig var den ändå en godkänd säsong.

Inför säsongen 2021 valde Marcus Mikhail att flytta ner till den småländska Oskarshamn för spel i Ettan Södra.
– Oskarshamn verkade vara en väldigt intressant klubb med samma ambition och målsättningar som mig själv. Jag var väldigt sugen på att flytta och testa på något nytt för att verkligen ge fotbollen en ärlig chans. Jag trivdes ganska snabbt och grabbarna i laget var väldigt välkomnande så det kändes rätt ganska tidigt. Agim (Hasani, huvudtränare) var tydlig med hans idé och spelsätt vilket jag tyckte passar mig väldigt bra, så därför blev valet just Oskarshamn.

Hos Oskarshamns AIK har Marcus dock inte fått speltiden han förväntade sig på förhand av säsongen på grund av skadan. Han fick en bristning i framsida lår och missade Svenska Cupen i början av året.
– Sen kom jag tillbaka när serien skulle dra igång och fick hoppa in i tre matcher. I tredje matchen så fick jag en spricka i foten så jag var borta i fyra månader från fotboll vilket var väldigt tufft. Det ingår såklart i sporten men det var en väldigt tuff period för mig. Matcherna jag spelat har jag ändå presterat okej och gjort mitt om man säger så.

Men nu är han tillbaka, frisk och vill hjälpa klubben som i skrivande stund leder Ettan Södra att gå upp till Superettan.
– Jag tycker vi har presterat riktigt bra första 20 omgångarna. Vi har en riktigt bra trupp med vassa spelare och bra balans. Vi är ett hårt jobbande lag som spelar väldigt rolig och offensiv fotboll vilket resulterar i många mål. Siffrorna talar helt enkelt för sig själva. Det viktigaste av allt är att vi har fötterna på jorden och inte svävar iväg. Det är tio finaler kvar som ska spelas och alla lag vill slå oss så det kommer vara mycket inställning som avgör hur vi spelar sista delen av säsongen.

Marcus menar att det hade betytt oerhört mycket att gå upp till Superettan.
– Jag har aldrig varit med om en toppstrid så det skulle vara extremt kul att få åka upp och spela i Superettan nästa år. För klubben och staden betyder det självklart mycket att gå upp. Jag vet att klubben förlorade kvalet till Superettan för några år sedan och det tog väldigt hårt på både staden och klubben så det hade varit häftigt att få vara en del i uppflyttningen, säger Marcus Mikhail och avslutar:
– Jag hoppas på att få spela så mycket som möjligt sista matcherna och att få bidra med bra prestationer och förhoppningsvis med poäng också. Som spelare vill man alltid spela matcher och bidra till laget så mycket som man kan. Sen självklart är målet att vi ska upp till Superettan så det är bara att köra på och avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

Foto: Peter Holm
Text: Daniel Souza