Intervju: Madelene Göras

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Madelene Göras som driver Goeras. Det är ett företag som erbjuder individuell träning till spelare. Hon berättar bland annat om hur de startade samt vad som skiljer dem från andra företag som erbjuder liknande upplägg.

Vem är det som driver Goeras?
-Det är jag Madelene Göras som driver Goeras. Till min hjälp har jag några timanställda instruktörer.

Vad gör Goeras?
-Vi jobbar med att utveckla spelare, framförallt individuellt (mer än som lag). Det är spelare från ca 10 år upp till vuxen. Vi har tränat med spelare i de flesta åldrar och nivåer men numera är det mest spelare som verkligen satsar på sin fotboll som vi jobbar med, vilket är roligt och inspirerande.

När och varför startade ni?
-Goeras grundades i november 2011. Framförallt för att det fanns en brist på marknaden med bra utbildning som är till lika mycket för tjejer som för killar.

Vad skiljer er från andra som erbjuder extraträningar?
-Jag vet inte exakt vad alla andra erbjuder men jag vet vad vi står för och vad vi erbjuder. Vi vill lyfta flick- och damfotbollen och det gör vi genom att verkligen erbjuda träning som tjejer vill ha och behöver. Framförallt en träning/utbildning med bra pedagogik och stort engagemang. Jag hör fortfarande de som säger att ”intresset inte är lika stort hos tjejerna” när de får frågan varför de inte får några tjejer hos sig (eller väldigt få). Det är såklart inte sant. Man måste bedriva en träning/utbildning som tjejerna vill ha och behöver. Jag har de som kör flera gånger i veckan och tidigt innan skolan och som är superseriösa med sin fotboll. Av alla de spelare vi tränar varje vecka så är ca 90 % tjejer. Och då har jag haft Goeras som mitt heltidsjobb sedan vi startade, så ni förstår ju att det är många spelare vi jobbar med. Vi jobbar mycket med individuell utveckling och är skickliga på att se de små tekniska detaljerna som i slutändan kan vara helt avgörande.

Ni fokuserar mest mot tjejer, varför då?
-Vi riktar inte in oss enbart mot tjejer, alla är välkomna till oss. På torsdagar kör vi tex en fullbokad killgrupp som är grymt rolig att jobba med.

Hur kan man få träna extra med er?
-Vill man träna med oss så är det bra att läsa på lite på hemsidan först och sedan maila info@goeras.se om man är intresserad av att träna hos oss (som enskild individ är det individuell träning ensam eller i grupp samt våra teknikträningar som är aktuellt).