Intervju: Lukas Gummesson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Youtubern och den professionella FIFA-spelaren Lukas Gummeson. Han berättar om varför han är så bra samt som han även ger tips till alla er andra på hur ni kan göra för att bli duktig på FIFA.

Kan du berätta lite mer om Lukas?
-Jag heter Lukas Gummesson, är 25 år och klassar mig själv som en fotbollsgalning. Fotboll och tv-spel har alltid varit mina två största intressen och jag lägger därför en hel del tid på dem, ofta i kombination med varandra. Familj består av fästmö, bror och föräldrar. I övrigt gillar jag att utbilda mig, så jag tittar på en hel del dokumentärer.

Hur och varför blev du en youtuber?
-Att FIFA på Youtube skulle vara intressant har inte alltid varit självklart, jag lärde känna en del YouTubers eftersom de ofta ville ha med mitt namn i vissa videos. Till slut blev jag sugen på att testa själv och resten är historia.

Du är bland de bästa i Sverige på FIFA, vad är din hemlighet?
-Jag har tränat otroligt mycket genom året och alltid hatat att förlora. Jag vet att folk ofta säger att de hatar att förlora men jag klarar verkligen inte av det. Jag tror att det är faktorn till att jag blivit så pass bra, jag har verkligen tränat på allt som gör att jag hela tiden minskar chanserna att förlora. Sen är det självklart att jag besitter en talang och framför allt en speluppfattning som inte många kan matcha.

Kan du leva på youtubeandet och FIFA-spelandet?
-Det går absolut att leva på det, men jag tror att folk i allmänhet överskattar vad man verkligen tjänar på YouTube och FIFA. Jag klarar vardagen och kan även unna mig saker ibland, men jag planerar inte att köpa en båt direkt.

Du spelar för AIK:s E-sport lag, varför blev det AIK?
-Att det blev just AIK är rätt naturligt då jag verkat som tränare i klubben i flera år och är aktiv där än idag. Jag har alltid känt att jag är AIK:s attityd personifierad och det föll som ett naturligt val.

AIK har även skrivit ett avtal med EA Sports, vad innebär det för dig?
-Att AIK skrivit avtal med EA är inte något som är unikt, de har samarbeten med de flesta klubbar. Men det är klart att jag besitter en kompetens kring FIFA som inte många involverade har. Om något betyder det väl mer jobb.

Vad är dina tips till andra som vill bli professionell FIFA-spelare?
-Jag skulle starkt råda alla från att inte spela FIFA på heltid. Det är otroligt mentalt krävande och psykisk ohälsa är otroligt vanligt. Men om ni ändå verkligen vill så handlar det bara om att träna, träna och träna. Gärna mot bättre spelare så ni lär er något.