Intervju: Isak Widjeskog

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Isak Widjeskog född 2004 och som för några dagar sedan fick göra sin Allsvenska debut med Kalmar.

Du fick i matchen mot Häcken göra din Allsvenska debut, hur kändes det?
-Debuten kändes såklart otroligt bra. Jag har jobbat otroligt hårt och målmedvetet för att få den här chansen och nu kom den. Det var ett av mina mål i år, att debutera i Allsvenskan. Det är få minuter men härifrån är det bara att jobba vidare. Jag är ju såklart glad och stolt, men långt ifrån tillfredsställd. Jag har mina lagkamrater att tacka då det stod 4-1 på tavlan och pressen minskade för mig själv. Väldigt roligt var det verkligen!

Vilka skillnader märker du om man jämför juniorfotboll och seniorfotboll?
-Jag har i år tränat och spelat med både seniorer och juniorer, varje vecka får jag känna på både och. Det är nyttigt för mig. Såklart är skillnaden mellan U19 Allsvenskan och Herr Allsvenskan ganska stor, intensitet skiljer väl mest med fysiken. Man har inte mycket tid med bollen och du måste förbereda dig bättre, maxa i fler situationer och helt enkelt vara intensivare. Fysiken, närkamper skiljer såklart också. Skicklighet med boll är också en sak som sticker ut från seniorerna. Jag tror fortfarande att man klarar sig i seniorfotbollen om man är tillräckligt intensiv och kan spela på få tillslag.

Om du skulle få berätta om dina styrkor som spelare, vad eller vilka är de?
-Mina styrkor som spelare är spelet med boll. Att hitta ytor, bli hotande framför deras backlinje och beslut på den sista tredjedelen. Det spelar heller egentligen ingen roll vilken fot jag skjuter med, det har hjälpt mig mycket att vara bra med båda fötterna. Jag har även jobbat mycket med mitt försvarsspel/presspel under senaste åren och har kunnat utveckla det mycket. Jobbar nu mycket med intensitet och explosivitet. Jag är en hotande innermittfältare med mjuk första touch och fina passningar.

Stor tack Isak och gratulerar till debuten!