Intervju: Freddie Academy

Vi har fått intervjua grabbarna på Freddie Academy som bedriver individuell anpassad fotbollsträning för spelare. De berättar om varför de startade samt vad som skiljer dem från andra aktörer.

Vad gör Freddie Academy?
-Freddie Academy bedriver individuell anpassad fotbollsträning för spelare i alla åldrar och på alla nivåer, ifrån amatör, till akademi till proffsnivån. Vi anpassar varje träningspass unikt efter den unika spelaren antingen positionsanpassat eller efter någon detalj spelaren vill förbättra. Vi har sedan starten 11 november 2019 tränat mer än 50 spelare och hade under en helg i januari en fullbokad två dagars camp med 20 spelare, anpassat efter vårt individuella fokus med max 6 spelare per ledare. 

Varför startades Freddie Academy?
-Anledningen att vi startade Freddie Academy är att vi sett en brist på den individuella träningen hos svenska fotbollsspelare särskilt i runt om våra baser där vi vill säga att trots att vi startade under november 2019 så är vi konstigt nog det enda utpräglade företaget som sysslar med personlig träning inom fotboll. Fredrik och Ludvig pluggade i USA under två år och fick upp ögonen och knöt kontakter med folk som sysslade med individuell fotbollsträning i staterna, där det individuella fokuset på fotbollsspelarna eller atleter överlag är på en helt annan nivå. Det är bara en tidsfråga innan USA blir en stormakt inom fotbollen även på herrsidan. 

Vilka områden är ni verksamma inom?
-Kalmar, Göteborg samt Skene. Vi har även varit verksamma i Jönköping under jullovet då vår tränare i Kalmar Ludvigs familjehem ligger i Jönköping. Vi erbjuder individuell träning:
1on1 (1spelare)
Duo-pass (2spelare)
Grupp-pass (3+)
Samt håller i Camps/Clinics, Lagträningar etc där fokuset också ligger på den individuella spelaren. 

Vad skiljer er från andra som erbjuder extraträningar?
-Jag skulle säga att det som skiljer oss ifrån andra som erbjuder extraträning, är att vi är väldigt moderna i vårt tänk på hur vi anpassar våra träningar. Vi tränar också på saker som ger resultat, det är alltid en tanke bakom varje övning som ska gynna spelarens utveckling. Vi använder oss av internationella metoder som dels jag och Ludvig fått lära oss i USA. Vi är tre väldigt ambitiösa killar som brinner för det vi gör och som brinner för att ligga i framkant när det gäller spelarens utveckling. Vi är dock väldigt ödmjuka med att vi inte kan allting och vi tar varje individuellt pass som en lärdom för att alltid bli bättre och alltid ge våra klienter dem bästa förutsättningarna för att lyckas inom sin fotboll. 

Hur kan man få träna extra med er?
För att träna med oss, kontaktar man oss antingen på vår instagram:
@Freddie_Academy

På vår mail:
FreddieAcademy2017@gmail.com 

Eller till våra coachers instagram:
Headcoach Skene – @FA_Freddie
Headcoach Göteborg – @FA_Limme
Headcoach Kalmar – @FA_Ludvig

Om ni vill se vad Freddie Academy handlar om rekommenderar jag att kolla in deras recap ifrån deras Winter Clinic 2020 på Youtube:

/a>

Följ oss på Sociala medier
Facebook:
Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet