Intervju: Daniella Chamoun

Daniella Chamoun är tjejen som vägrade ta ett nej och kolla på när killarna spelade. Hon tog för sig och spelade med killarna. Idag är hon en av Sveriges bästa futsalspelare.

Vem är Daniella?
-Jag är född och uppvuxen i Södertälje, Hovsjö. Jag är utbildad till socialpedagog och jobbar på Blombackaskolan. Mina främsta egenskaper är att jag är lojal, hjälpsam och har en extremt hög vinnarmentalitet. Älskar att jobba med människor och vill se alla barn och unga bli bäst i det dem älskar att göra!

Hur började du spela fotboll?
-Jag började spela fotboll ute på gården när jag var 5-6 år gammal, då min storebror spelade väldigt mycket där jag följde med pappa för att se brorsan spela. Både pappa och hela familjen finns på plats med mig överallt även idag. Därav fick jag syn på bollen och började hänga med och lattja med boll hela tiden. Jag har växt upp i Hovsjö med bollen där jag alltid spelade med alla killkusiner och vänner. Jag var alltid ensam tjej bland alla killar och jag älskade det! När jag blev 12 år gammal började jag spela i assyriskas tjejlag och sen fortsatte min resa vidare. Jag kunde mäta mig med killarna och kände att jag bara blev bättre och bättre på grund av mitt stora intresse och passion. Kärleken till fotbollen bara växte alltmer. När jag var 15 år bytte jag klubb till Hammarby och som 17-åring gjorde jag damallsvensk debut. Efter några år i Hammarby bytte jag klubb till AIK där min resa tog slut som 24-åring.

Du slutade med fotboll och började istället med Futsal, varför?
-Jag slutade med fotbollen på grund av olika anledningar, dels för att jag inte kände att jag passade in med mitt sätt att vara, min attityd, jag ville vinna för mycket och det uppskattades inte alltid.

Hur mycket skiljer det sig mellan fotboll och futsal?
-Skillnaden mellan fotboll och Futsal är väldigt stor. Det är två helt olika sporter kan man säga. Fotboll är på en väldigt stor yta med helt andra förutsättningar medan Futsal är en mindre yta där teknik och taktik är två stora framgångsfaktorer. Man behöver vara väldigt smart och lura motståndaren i olika rotationer och rörelser.

Futsal är en sport som växer i Sverige, varför tror du det är så?
-Futsalen har växt enormt senaste 2-3 åren och det är på grund av att man pratar mer om sporten och synliggör den på ett annat sätt. Sen är jag och mina lagkamrater en stor del av sportens utveckling där vi har visat i både klubblag och landslag att det finns potential och bra lirare som är med och spelar. Vi har spridit väldigt mycket inspiration på sociala medier och även våra varianter har spridits världen över. Vi har väckt en nyfikenhet hos många människor där man börjar få syn på sporten ännu mer.

Vad är dina råd till tjejer och killar som vill börja satsa på Futsal?
-Mitt råd till alla tjejer och killar är att våga gå er egen väg och kämpa för det ni älskar att göra. Träna hårt för att alltid vilja bli bättre och våga stå för det ni säger och gör. Men framför allt glöm inte att ha roligt med mycket skratt och sprid glädje till varandra! Sluta aldrig kämpa för att bli det bästa du kan och ge aldrig upp!

Foto: Anna Ledin Wiren