Intervju: Daniel Håkansson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Daniel Håkansson som driver Ominell Design Group. Han berättar mer om sig själv Ominell och varför man ska sälja och tjäna pengar till lagkassan med Ominell.

Kan du berätta mer om vem Daniel är?
-Jag heter Daniel Håkansson och bor i Lomma, Skåne. Jag spelar fotboll i GIF Nike och är även tränare för P06 i GIF Nike. När jag inte går i skolan eller spelar fotboll så jobbar jag med mitt företag som heter Ominell. Detta är väldigt roligt och otroligt utvecklande då jag utsätts för saker jag inte brukar göra i det så kallade “vanliga livet”. Mitt personliga mål inom Ominell är att lära mig så mycket som möjligt inom entreprenörskap samtidigt som jag hjälper idrottsklubbar att tjäna pengar.

Du driver Ominell Design Group, vad är det?
-Ominell är ett företag som hjälper idrottsklubbar att tjäna pengar till lagkassan. Det fungerar på samma sätt som många andra företag i branschen förutom att vi försöker utveckla kreativa och unika sportprodukter.
Det bra med våra produkter är att dem är utvecklade för fotbollsspelare men går att sälja till alla fysiskt aktiva personer. Det är mycket lättare att sälja in en produkt som man vet mycket om och en fotbollsspelare vet ofta mycket om just fotboll. Vår slogan är “Av idrottare för idrottare” av just denna anledning. Utvecklad för fotbollsspelare samtidigt som det gynnar laget.

Hur kom du på idén att starta?
-Innan jag startade Ominell så märkte jag att många företag som hjälpte lag att tjäna pengar hade ganska vanliga produkter. Väldigt många kunder köpte endast för att det var barn som sålde. Enligt oss så ska en produkt gynna både laget som säljer och kunden som köper.

Vårt mål är alltid att ha dessa två argumenten med inom försäljningen:
1. Barn som säljer (eftersom dem tjänar en del av pengarna)
2. Unika, kreativa och problemlösande produkter som hjälper köparen.

Inte endast argument 1. Man ska inte behöva köpa en produkt man egentligen inte vill ha för att stötta barn, vilket händer ganska ofta tyvärr. Det vill vi ändra på. Både för kunden och barnet. Alltid Win-Win!

Vem vänder sig Ominell Design Group till?
-Barn och ungdomslag mellan ca. 7-16 år som vill tjäna pengar till laget på ett nytt och enkelt sätt. Alla sporter funkar men vår produktutveckling utgår från Fotboll. Känner man till marknaden så blir det oftast lättare att sälja och många fotbollsspelare vet mycket om sport.

Varför ska man välja er framför andra företag?
-Det vi försöker göra är att skapa unika och problemlösande produkter som hjälper idrottaren som använder produkten. Detta skapar fler säljargument till barnen som säljer och därav blir det även lättare för laget att tjäna mer pengar.

Vi letar först upp ett problem inom Fotbollen sen gör vi en produkt som undviker problemet. Detta är inte alltid så enkelt men vi har lyckats bra med våra handskar och dem är Sveriges bästa fotbollshandskar för utespelare! Detta är bara ett exempel av vad vi gör för att göra det enklare och roligare att tjäna pengar till laget.

Vill ert lag också tjäna pengar på ett roligt och enkelt sätt?
Kontakta Daniel på: info@ominell.se eller genom www.ominell.se