Intervju: Daniel Angergård

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Daniel Angergård som driver podden Möt Fotbollstränarna. Han berättar om hur och varför han startade podden samt sina framtidsvisioner för den.

Kan du berätta mer om vem Daniel egentligen är?
-Jag är en 20:årig fotbollsnörd som alltid har älskat fotboll sedan barnsben. Började spela som sexåring och hamnade ganska snabbt i mål, då min idol är Iker Casillas. Spenderade i princip hela min korta karriär i min moderklubb Rynninge IK i Örebro. Förra året blev min sista säsong som spelare, spelade tre matcher i Division 1 Norra och kan väl säga att jag avslutade karriären på topp som matchens lirare mot seriesegrarna Akropolis.
Kände i och med min podd och alla mina tankar på att bli tränare, att det lockade för mycket för att inte testa på tränaryrket. Valde att gå in som assisterande till Carola Söberg i Örebro SK:s akademi i P17 laget. Trivs väldigt bra och har lärt mig oerhört mycket av Carola och de andra tränarna.

Du driver en podd som heter Möt Fotbollstränarna, kan du berätta mer om den?
-Möt Fotbollstränarna är min podcast där jag intervjuar fotbollstränare, med undantag för ett par specialavsnitt. I podden frågar jag tränare om deras resa och karriär, hur de ser på taktiska bitar, ledarskap och en massa andra saker. Jag försöker ha med tränare från alla delar av fotbollen, så i podden har jag haft bland annat förbundskaptener, Allsvenska tränare på herr och damsidan, ungdomstränare, matchanalytiker, fystränare, målvaktstränare, idrottspsykologer och annat! Bland gästerna finner du t.ex. Sven-Göran Eriksson, Hasse Backe, Poya Asbaghi, Mikael Stahre, Caroline Sjöblom, Maths Elfvendal och Peter Kisfaludy.

Hur kom du på idén att starta Möt Fotbollstränarna?
-Jag har alltid haft ett stort fotbollsintresse, men på gymnasiet började jag intressera mig mer för det taktiska och vad som ligger till grund för en bra prestation. Jag började få tankar om att jag ville bli tränare någon gång längre fram och ville därför få lyssna på tränare och höra deras historia och lyssna på dem prata om fotboll. Lyssnar och lyssnade mycket på poddar då, och fann inte riktigt någon med fotbollstränare vecka in och vecka ut. Efter ett par månaders funderingar bestämde jag mig för att jag skulle göra en egen podd för att fylla tomrummet.

Varför blev det en podd?
-Som jag nämnde tidigare lyssnar jag själv mycket på poddar och det finns många tillfällen där man kan lyssna, när man är på gymmet, åker bil, lagar mat osv. Samtidigt som jag tycker det är ett bra sätt att få med en helhet där tränaren kan göra en lång utläggning om saker och kunna ställa följdfrågor för att gå på djupet.

Vad vill du uppnå med Möt Fotbollstränarna?
-När jag startade podden trodde jag knappt att jag skulle få någon tränare att ställa upp. Där hade jag helt fel och jag är väldigt tacksam att alla är så öppna och tillmötesgående. Att få spela in ett avsnitt hemma hos Svennis och Backe kunde jag knappt drömma om. Finns fortfarande en hel del tränare kvar att intervjua som jag gärna vill träffa. Men det jag tycker är roligast är att få träffa tränarna mellan fyra ögon och prata fotboll, spelar ingen roll vem det är, utan jag tror man kan lära sig något från vem man än möter. Just att skapa ett stort nätverk, där jag kan bolla idéer, göra studiebesök och få råd, det är något jag värderar och uppskattar enormt hos de jag mött.

Vart kan man lyssna på podden?
-Det går att lyssna på Möt Fotbollstränarna på Spotify, iTunes/Podcaster, Acast och Podbean.

Vi rekommenderar er alla att följa podden på Instagram, Twitter och Facebook, där man kan få ställa sina frågor till kommande gäster, ge tips på tränare och ämnen man vill lyssna på i podden och mycket annat.