Intervju: Christoffer Larsson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Christoffer Larsson som driver FotbollBarcelona. Han berättar mer om vad det är samt hur han kan hjälpa unga spelare att hitta en klubb i Barcelona.

Kan du berätta lite mer om vem Christoffer är?
-Jag heter Christoffer, är 35 år och bor sedan ett anta år tillbaka i Barcelona där jag jobbar heltid med fotboll. Min familj, som är i Sverige, består av mor och far, en syster och två bröder. Mitt absolut största intresse är ju fotbollen. Men utöver det blir det mycket träning, läsning, resande, umgås med vänner. Det var längesen jag slutade spela aktivt, men jag spelade hela min ungdomstid i Motala AIF. Jag håller fortfarande på och spelar ibland även här i Barcelona. Min tränarkarriär är dock längre. Jag har nu varit tränare ett antal år i Barcelona, har varit tränare ett år i Italien, Motala AIF på senior i två år och på ungdomssidan har jag varit i IFK Norrköping, och Karlslund i Örebro. Jag är även internationell scout för AC Perugia U17 och U19 via projektet AC Perugia International Scouting Project. Jag har även mitt lag CS Academy som endast spelar turneringar och åker på läger.

Du har startat upp FotbollBarcelona, vad är det?
-FotbollBarcelona är en av mina största satsningar jag någonsin gjort. Företaget riktar sig till fotbollsspelare, föreningar och tränare som vill upptäcka all fantastisk fotboll som Barcelona erbjuder.

Vad för tjänster erbjuder ni?
-Vi har massor av tjänster här. Något av de häftigaste är vår vecka med FC Barcelona där man får träna på La Masia, besöka Camp Nou, transport med a-lagets spelarbuss osv. Sen har vi scoutingvecka där äldre spelare får visa upp sig för flera olika klubbar. Vi erbjuder spelare i alla åldrar möjlighet att spela internationell turnering via vårt lag CS Academy, vi erbjuder en utvecklingsvecka där fokus är att bli så bra som möjligt med praktik och teori, vi erbjuder träningsläger till lag och hjälp med turneringar här. Vi kan också erbjuda spelare att stanna 1,2,3, 6 eller 10 månader och delta i vår program med 7 träningar i veckan.

Hur kom du på idén att starta FB?
-Det hela började efter jag avslutat en fyra månader lång Master-utbildning vid Camp Nou inom coaching. Jag blev då kontaktad av en tränare som flyttat hit några år tidigare som jag lärde känna i Italien när jag bodde där. Vi började då jobba med olika projekt här tillsammans och sakta men säkert växte FotbollBarcelona fram. Även om FotbollBarcelona bara funnits i mindre än ett år så jobbar jag med personer som jag lärde känna för många år sen.

Varför ska man välja er före andra som erbjuder liknande möjligheter?
-På grund av fokuset. Många företag erbjuder tjänster och läger runt om i hela världen. Vi väljer att fokusera på ett område och bli expert på det området och jobba med de bästa personerna. Alla event här är jag personligen med på och om ett lag väljer att komma hit på träningsläger så får de hjälp av mig och andra personer som är på plats året om. Så oavsett vad man behöver i Barcelona så har jag eller mina kontakter en lösning på det.

Passa på att besöka FotbollBarcelonas hemsida!
www.fotbollbarcelona.se