Intervju: Antonio Yakoub

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua anfallaren Antonio Yakoub, född 2002, som spelar för Assyriska FF. Han berättar om sitt provspel hos allsvenska Örebro SK i vintras och han berättar också om sina prestationer efter åtta spelade omgångar i Ettan Norra. Vi får även veta hans tankar inför lördagens match mot Hudiksvalls FF.

Den snart 19-årige anfallaren Antonio Yakoub var en stark bidragande faktor till att moderklubben Assyriska FF vann division 2 Södra Svealand och tog steget upp förra året. Han var med i truppen samtliga matcher och stod för tio mål.
– Förra säsongen var en lyckad säsong då jag hade en bra försäsong och jobbade på extra inför varje träning, sedan kom resultaten i matchen och det belönades med en uppflyttning till division 1. Så det var ett lyckat år, säger Antonio och fortsätter:
– Jag skulle säga att vi vann division 2 för vi var samspelta och jämna i matcherna och vi gjorde väldigt bra ifrån oss som kunde göra att vi åkte upp.

Talangen blev nominerad till priset som seriens bästa forward förra säsongen.
– Det var faktiskt roligt då man kände att man ändå gjort en bra säsong. Det var roligt då min familj också var stolta.

I vintras fick 18-åringen provspela med allsvenska Örebro SK. Men det blev dock inget kontrakt med ÖSK.
– Det gick bra, fick samtal från ÖSK:s tränare och han berättade att han ville se mig de två sista träningarna innan deras uppehåll på fem veckor. Jag såg inte det som ett provspel då jag kände att det var mer erfarenhet att gå dit och träna och se hur proffs lever och det var jag inställd med från början.

Antonio Yakoub fortsätter att leverera även i Ettan Norra med Assyriska FF. Han ligger tvåa i seriens skytteliga med fem gjorda mål på åtta matcher, och han är bara ett mål efter ledande Marijan Cosic, IF Brommapojkarna.
– Jag tycker att mina prestationer har varit helt okej hittills faktiskt. Vi spelar en ovanlig spelstil som inte passar mig men jag har ändå tagit det bra och försöker göra så laget alltid går först.

Mot tabelltrean Dalkurd FF stod talangen för ett hattrick, en match som Assyriska vann med 3-1 på hemmaplan den 16 maj.
– Det kändes magiskt, faktiskt och det var stort för mig och hela min familj. Det var en helt annan känsla dagen efter.

Det har gått lite upp och ned för Assyriska som ligger på en tiondeplats i Ettan Norra. Laget har inlett med tre vinster och fem förluster på de första åtta omgångarna.
– Jag tycker att lagets prestation har blivit bättre med tiden då jag tycker vi växer in i det och tror bara det kommer bli bättre med tiden. Vi måste vara noggrannare i alla lägen och etablera oss i serien.

På lördagen tar Assyriska emot Hudiksvalls FF som ligger på en elfteplats i tabellen. HIF har lika många poäng som Assyriska (nio poäng) men de har dock en match mindre spelad.
– Jag har inte haft så mycket koll på dem, men alla lag i division 1 är där av en anledning. De har gjort det bra men vi kommer göra det bättre på lördag tror jag, säger Antonio Yakoub och avslutar:
– Nyckeln till att ta tre poäng på lördag blir att ha tålamod och vara kompakta i vårt spel.

Foto: Assyriska FF
/Daniel Souza