Intervju: Peter Kisfaludy

Vi har fått intervjua Peter Kisfaludy som idag är tränare för BP 05:1 och BP 06:1. Han berättar om hur hans tränarkarriär startade samt som han ger tips till unga killar och tjejer som vill bli tränare.

Vem är Peter?
-Peter är en glad och utåtriktad kille som älskar livet!!!
Jag är priviligerad som får och haft förmånen och jobba med fotboll på heltid senaste 27 åren. Jag älskar verkligen mitt jobb och brinner för att utbilda och utveckla unga spelare.

Vad är din fotbollsbakgrund?
-Jag gick min första ungdomstränarkurs 1980 för 39 år sedan och började då träna killar som var födda 1974 (74:6) i Brommapojkarna.
Nio år senare alltså 1989 gick min dröm i uppfyllelse då jag fick jag ta mitt första akademilag i BP 77:1 sen dess har jag jobbat på akademisidan i BP både som tränare och som akademichef.
Jag har också jobbat som sportchef i Cafe opera som gick ifrån div.8 till superettan på 9 år och jag jobbade också 2 år som sportchef i AIK:s A-lag.
Jag spelade själv i BP som ungdomsspelare i lag 1 och 2 men förstod tidigt att jag inte skulle bli någon toppspelare därav mitt tidiga val att bli tränare.

Du tränar för tillfället två lag, hur hinner du med dem båda?
-Jag tränar idag BP-05:1 och BP-06:1 och dessutom är jag utbildningsansvarig för P-8-14 år på akademisidan. Det blir mycket fotboll såklart Men jag får hålla på med det bästa och roligaste jag vet.

Du har under åren varit väldigt framgångsrik då du tex vunnit Gothia flera gånger, vad är anledningarna till din framgång?
-Jag jobbar efter tre huvudregler
1) Glädje
Det måste vara roligt och komma till träning och match och det är bara gå till sig själv att om du inte har roligt på jobbet så gör du inget bra jobb..
2) Utbildning
Jag ska ge killarna en bra och gedigen fotbollsutbildning
”Rätt träning för rätt ålder”
3) Utveckling
Får vi ihop punkt ett och två så kommer punkt tre med automatik.
Jag tror min styrka som ledare är mitt engagemang och att få killarna och tro på sig själv och känna trygghet och på så sätt hela tiden VÅGA, 50% i en spelare sitter i självförtroende!

Vad är dina tips till unga ledare som vill bli framgångsrika?
Mitt tips till unga killar och tjejer som vill bli tränare är
1) Var ödmjuk och lyhörd.
2) Var beredd och lägga ner mycket tid
3) Tänk på att du jobbar med barn och människor , alla är olika och måste då också tas om hand om på olika sätt, var människokännare.
4) Utbilda dig
5) Bli en bra och framgångsrik tränare tar tid , jag har träffat många som tror dom är klara efter 2-3 år.

Vad är målsättningarna för året?
Målsättningen varje år är att utbilda och utveckla spelare som i slutändan kan ta steget upp i BP:s A-lag och sen fortsätta ut i proffslivet.
Viktigast av allt är att ha roligt på jobbet!!!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet