Hitta den perfekta fotbollsscouten del 2

Är du en ung fotbollsspelare som drömmer om att bli proffs? Om så är fallet behöver du bli uppmärksammad av scouter, som blir en avgörande del av att uppnå drömmen. Men med så många spelare där ute, hur skiljer du dig från mängden och fångar rätt scouts blick? Svaret: Internet.

Här kommer del 2 av 2 i denna artikelserie som skrivits av Ballers App. som är en app med träningsövningar som gör dig till en bättre fotbollsspelare. 

Steg 3: Ta kontakt med scouterna
Nu när du har en profil på Transfermarkt är det dags att börja ta kontakt med scouter. För att göra detta kan du använda webbplatsens sökfunktion för att hitta scouter som letar efter spelare som dig. Du kan söka efter position, ålder och plats för att hitta scouter som är en bra matchning för dig.

När du har hittat en scout som ser ut att passa bra kan du skicka ett meddelande till dem via Transfermarkt. Presentera dig själv, berätta lite om din spelstil och bifoga eventuella höjdpunkter eller spelmaterial du har. Detta kommer att ge scouten en chans att se vad du är kapabel till.

Steg 4: Utnyttja andra verktyg
Även om Transfermarkt är ett bra verktyg för att få kontakt med scouter, är det inte det enda där ute. Det finns andra webbplatser och verktyg du kan använda för att visa upp dina färdigheter och bli uppmärksammad av scouter.

Du kan till exempel skapa en höjdpunktsrulle och ladda upp den till YouTube eller Vimeo. Du kan också skapa en profil på andra fotbollsspelares databaser, som Soccerway eller WhoScored. Ju fler platser du har din information och höjdpunkter, desto mer sannolikt är det att du blir uppmärksammad av scouter.

Steg 5: Var tålmodig och uthållig
Slutligen är det viktigt att komma ihåg att det tar tid och tålamod att hitta den perfekta scouten. Bli inte avskräckt om du inte får ett omedelbart svar eller om du blir nekad av några scouter. Fortsätt arbeta med dina kunskaper, fortsätt uppdatera din profil och fortsätt att nå ut till nya scouter.