Förlust för bänkade Ronaldo i sitt sista VM

Ronaldo startade på bänken i kvartsfinalen mot Marocko som dessvärre slutade i en 1-0 förlust för portugiserna. Efter matchen får tränaren Fernando Santos stor kritik i media för sitt beslut att bänka världsstjärnan.

Ronaldo kom nyligen från en åttondelsfinal mot Schweiz där han var bänkad. In kom istället den 21-åriga talangen Gonçalo Ramos som minst sagt överraskade med sina 3 mål. I kvartsfinalen blev Ronaldo bänkad igen, något som väcker stor ilska i media då det är hans sista Vm som professionell fotbollsspelare.

Portugal startade kvartsfinalen starkt med stort bollinnehav men hade inte spetsen längst fram att sätta dit bollen. Istället nickade En-Nesyri in bollen i vad som såg ut som ett riktigt Ronaldo-mål då Nesyri hoppade så högt som Ronaldo vanligtvis brukar göra. Marocko gick in i paus med en 1-0 ledning men i andra halvleken i den 51 minuten klev Ronaldo in på plan. Trycket mot Marockos mål blev alltmer påtagligt och in till det sista var Marocko tillbakapressade. Mittbacken Pepes nick var det närmaste Portugal kom för att kvittera och tvinga fram en förlängning i kvartsfinalen. Vid slutsignalen brast Ronaldo ut i tårar medans Marockos spelare firade vilt. Faktum är att det är första gången ett afrikanskt lag tar sig till semifinal i ett världsmästerskap.

Ronaldos barndomsdröm att vinna VM och göra Portugal till det bästa laget i världen gick i spillror och världsstjärnan klev av planen i tårar, något som har uppmärksammats sociala i medier. Ronaldos goda vän och tränare, Fernando Santos fick stor kritik av många. Bland dessa var Journalisten Piers Morgan som uttrycker sig på Twitter att det är oförklarligt hur en tränare kan bänka spelaren som gjort så mycket för fotbollen under sina 20 aktiva år som fotbollspelare.

Ronaldos framtid är oviss då han är för tillfället är klubblös efter den andra sejouren i Manchester United som minst sagt blev kaosartad. Rykten har gått om att han är klar för den saudiarabiska klubben Al-Nassar men dessa rykten har nekats av honom själv.