Fokus Damfotbollens unga talanger: Intervju med Matilda Nildèn

Vi på Fotbollslivet.se kommer under året att fokusera lite extra på Damallsvenskan och Elitettan. Vi kommer i en löpande artikelserie att intervjua de unga talangfulla spelarna som spelar i dem serierna. Detta för att lyfta damfotbollen än mer.

Idag intervjuar vi Matilda Nildèn född 2004 som spelar för IF Brommapojkarna i Elitettan. Hon berättar om säsongsstarten, lagets prestationer samt om hennes tankar inför helgens match mot Uppsala.

Hur tycker du att starten varit för dig?
-Starten på denna säsong har inte riktigt gått så bra som jag velat. Jag har gjort en start och några inhopp. Jag strävar efter att få spela mer och starta fler matcher så jag har högre mål än hur jag spelar just nu. Sedan hade jag lite otur med en sjukdom förra veckan, vilket gjorde att jag inte var tillgänglig för match.

Vad tycker du om lagets prestation hittills?
-Jag skulle säga att lagets prestation hittills varit helt okej. Vi har inte riktigt fått med oss resultaten som vi vill och som vi borde fått med oss från vissa matcher. Vi har haft spelövertag i vissa matcher men inte lyckats få in bollen. Jag hoppas det släpper så vi kan försöka göra lite mer mål och försöka vinna lite fler matcher.

Vad är dina målsättningar för året?
-Mina målsättningar för året är först och främst att vara en startspelare. Jag vill starta fler matcher detta år och få mer speltid än förra året. Sedan vill jag göra fler poäng än förra året också och bli en viktig spelare för laget.

Ni möter Uppsala på söndag, hur ska ni spela för att vinna?
-Det kommer bli en tuff match mot Uppsala som ligger väldigt bra till i serien. För att vinna tror jag vi måste vara noggranna och kompakta i försvarsspelet. Vi måste också spela vårt egna spel och göra det vi är bra på.