Fokus Damfotbollens unga talanger: Intervju med Hanna Lundkvist

Vi på Fotbollslivet.se kommer under året att fokusera lite extra på Damallsvenskan och Elitettan. Vi kommer i en löpande artikelserie att intervjua de unga talangfulla spelarna som spelar i dem serierna. Detta för att lyfta damfotbollen än mer.

Idag intervjuar vi Hanna Lundkvist född 2002 som spelar för Hammarby IF i Damallsvenskan. Hon berättar mer om sina tankar inför helgens derby mot AIK.

Årets första derby närmar sig, hur känns det?
-Det kommer bli en väldigt rolig match! Den rivalitet som finns mellan oss ger såklart extra tändvätska. Även om man spelar om tre poäng varje match är ett derby alltid ett derby. Det är en speciell känsla som byggs upp kring dessa matcher vilket är otroligt kul! Det ända som saknas är fansen, jag tror det hade kunnat bli en galen stämning på läktaren också, men vi vet att de är med och stöttar oss ändå!

Läs också: Intervju med Angelina Thoreson

Hur kommer ni behöva spela för att vinna?
-Vi kommer behöva göra en bra match för att ta tre poäng, som alltid. Det ända vi ska fokusera på är att spela vårt spel och göra det vi kan.

Vad kommer du tillföra till laget i derbyt?
-Kanske känns konstigt att säga rutin, med tanke på min ålder, men nu har jag ändå spelat en del derbyn mot just AIK så jag vet hur det går till. Det kan uppstå mycket press när det kommer till derbyn och det är klart att man vill prestera på topp. Jag hoppas kunna visa självförtroende och lugn under matchen. Oavsett om jag får spela eller inte kommer jag alltid göra allt för att bidra till en bra prestation för laget.

Foto: Peter Jonsson @isopeter