Fokus Damfotbollens unga talanger: Intervju med Hanna Ekengren

Vi på Fotbollslivet.se kommer under året att fokusera lite extra på Damallsvenskan och Elitettan. Vi kommer i en löpande artikelserie att intervjua de unga talangfulla spelarna som spelar i dem serierna. Detta för att lyfta damfotbollen än mer.

Idag intervjuar vi Hanna Ekengren född 2002 som spelar för Djurgårdens IF i Damallsvenskan.

Du gör din andra säsong i A-laget, hur känns det inför den kommande säsongen?
-Det känns väldigt bra, förra året var lärorikt och laget bestod av många duktiga spelare. I år känns det som vi fortfarande har bredden men lite andra kvalitéer. Det ska bli kul att konkurrera mot så duktiga spelare som laget består av.

Hur tycker du att försäsongen varit för dig?
-Lite upp och ner faktiskt. Det är inte så många som vet och inte heller något som synts på media. Jag har dock tillbringat mycket tid av försäsongen vid sidan av planen. När jag väl har varit spelbar så har jag fått mycket speltid under försäsongen, med återkoppling på att mina prestationer varit bra. Snäppet högre än hur jag avslutade förra året, så utifrån det känns det roligt för både min individuella utveckling och lagets.

Sista månaderna på gymnasiet, hur känns det?
-Jag har inte många dagar kvar innan min tid i gymnasiet är över. På så sätt känns det ännu bättre i att snart kunna planera mer fritt, för att prioritera hur jag vill att mitt liv ska fungera. Fotbollen tar mycket tid och det är så jag vill ha det. Förhoppningsvis kan jag fokusera ännu mer på fotbollen än tidigare säsonger.

Vad är dina målsättningar för säsongen?
-Det har jag inte tänkt så mycket på, jag mår bra av att lägga mer fokus på att göra mitt bästa här och nu. Självklart är det roligt  och kan vara bra att drömma stort, men jag vet att så länge som jag gör jobbet och har fokus på det, så kommer drömmarna bli sanna. Jag kommer få den utdelning som jag förtjänar.

Snart dags för den allsvenska premiären, hur känns det?
-UNDERBART! Första matchen spelas hemma på Stadion och det är ett oerhört fint sätt att starta upp säsongen på. Överlag är jag självklart extremt taggad på att se hur detta fotbollsår kommer bli. Jag upplever att vi har en bra känsla och att det här blir ett år vi vill lyfta oss!