Fokus Damfotbollens unga talanger: Intervju med Angelina Thoreson

Vi på Fotbollslivet.se kommer under året att fokusera lite extra på Damallsvenskan och Elitettan. Vi kommer i en löpande artikelserie att intervjua de unga talangfulla spelarna som spelar i dem serierna. Detta för att lyfta damfotbollen än mer.

Idag intervjuar vi Angelina Thoreson född 2002 som spelar för IK Uppsala Fotboll i Elitettan.

Nu har Elitettan äntligen dragit igång. Hur känns det?
– Det känns bra, vi har inlett med två vinster vilket alltid är skönt att göra. Bra starter ger alltid bra känsla inför resterande omgångar. Det känns också spännande att det är hela tre lag som går upp i Damallsvenskan så det blir en toppenstrid även i år.

Du har fått spela 16 matcher i Damallsvenskan förra säsongen varav fem matcher från start. Vad tycker du om dina egna insatser och vad tar du med dig från den föregående säsongen?
– Med tanke på min erfarenhet var mina insatser ändå godkända, inget extraordinärt men inte heller katastrof. Det var en tuff säsong som man försökt lämna bakom sig och gå vidare ifrån. Men jag tar ändå med mig den som erfarenhet in nu i Elitettan. Såklart tar man ju med sig trots allt fina minnen av att ha fått spela med många av Sveriges bästa spelare. Det hade jag nog aldrig kunnat tro.

Hur tycker du att försäsongen varit för dig?
– Den har varit upp och ner med både skador och sjukdomar så för min egen del har det varit lite tufft. De gångerna jag spelat har det känts okej men ganska knackigt trots allt. Det kan bara bli bättre om jag får komma igång med träningen som vanligt igen.

Du tar studenten nu i sommar, hur går det för dig att kombinera elitfotbollen med studierna?
– Mycket går i perioder men generellt sett funkar det bra. Jag har ett bra schema och bra lärare med förståelse så det är lättare att vara flexibel. Det gäller bara att planera sin tid så man hinner göra bägge delarna.

Vad har du för personlig målsättning med fotbollsåret 2021?
– Målsättningen är väll att prestera utifrån min förmåga och göra så gott jag kan i den rollen jag kommer få, oavsett vilken den blir. Målet för laget är att gå upp i Damallsvenskan igen och jag ska göra vad jag kan för att bidra med det jag har att erbjuda.

/Daniel Souza