En guide för att förbättra din mentala hälsa, beteende och rutiner – Del 2

Fotboll är en vacker sport, men det krävs mer än bara naturlig talang för att bli en fantastisk spelare. Oavsett om du är nybörjare eller proffs finns det alltid sätt att förbättra ditt spel. I den här guiden kommer vi att diskutera de mentala, beteendemässiga och förändringarna i rutiner du kan göra för att bli en bättre fotbollsspelare.

Här kommer del 2 av 2 i denna artikelserie som skrivits av Ballers App. som är en app med träningsövningar som gör dig till en bättre fotbollsspelare. 

Visa respekt
Respekt är en nyckelkomponent i alla framgångsrika lag. Var respektfull mot dina tränare och lagkamrater, även om du inte alltid håller med dem. Behandla alla med vänlighet och hänsyn, och undvik negativt eller respektlöst beteende.

Ta hand om din kropp och själ
Fotboll är en fysiskt krävande sport som kräver att du är i fysisk och mental toppform. Ta hand om din kropp genom att äta en hälsosam kost, få tillräckligt med sömn och ordentligt med vätska. Ta dessutom hand om ditt sinne genom att vara positiv, hantera stress och fokusera på dina målsättningar.

Skapa rutiner
Att etablera en rutin kan hjälpa dig att bli en bättre fotbollsspelare genom att hjälpa dig att hålla dig organiserad, fokuserad och motiverad.

Träna regelbundet
För att förbättra dina färdigheter måste du träna regelbundet. Gör ett schema som fungerar för dig och håll dig till det. Oavsett om det handlar om att träna med ditt lag eller att träna individuellt. Se till att du lägger ner den tid och den ansträngning som krävs för att bli bättre.

Målsättningar
Att sätta upp målsättningar kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad och motiverad. Oavsett om det handlar om att förbättra din passningsprecision eller göra fler mål, se till att dina mål är specifika, mätbara och möjliga att uppnå.

Visualisera framgång
Att visualisera framgång kan vara ett kraftfullt verktyg för att utvecklas. Innan match, ägna några minuter åt att visualisera att du presterar. Detta kan hjälpa dig att bygga upp självförtroende och förbereda dig mentalt för den kommande matchen..

Klicka här för att läsa del 1 av artikelserien