En guide för att förbättra din mentala hälsa, beteende och rutiner – Del 1

Fotboll är en vacker sport, men det krävs mer än bara naturlig talang för att bli en fantastisk spelare. Oavsett om du är nybörjare eller proffs finns det alltid sätt att förbättra ditt spel. I den här guiden kommer vi att diskutera de mentala, beteendemässiga och förändringarna i rutiner du kan göra för att bli en bättre fotbollsspelare.

Här kommer del 1 av 2 i denna artikelserie som skrivits av Ballers App. som är en app med träningsövningar som gör dig till en bättre fotbollsspelare. 

Utveckla rätt mentalitet
Det första steget till att bli en bättre fotbollsspelare är att utveckla rätt mentalitet. Detta innebär att vara villig att arbeta hårt, ta konstruktiv kritik och hålla en positiv attityd även vid motgångar.

Jobba hårt
Fotboll är en fysiskt krävande sport som kräver mycket hårt arbete och engagemang. För att bli en bättre spelare måste du vara villig att lägga ner den tid och ansträngning som krävs för att bli bättre. Detta innebär att du tränar regelbundet, även när du inte känner för det, och pressar dig själv till dina gränser.

Ta konstruktiv kritik
Ingen är perfekt och det finns alltid utrymme för förbättringar. För att bli en bättre fotbollsspelare måste du vara villig att ta konstruktiv kritik från tränare, lagkamrater och andra spelare. Lyssna noga på vad de har att säga och använd deras feedback för att göra ändringar och förbättra ditt spel.

Ha en positiv attityd
Slutligen är det viktigt att hålla en positiv attityd, även när det inte går bra. Fotboll är ett spel med toppar och dalar, och det kommer att finnas tillfällen då du gör misstag eller har en dålig match. Istället för att vara för hård mot dig själv, fokusera på vad du kan göra bättre nästa gång aktion och match.

Var professionell
Förutom att ha rätt mentalitet är det viktigt att bete sig professionellt både på och utanför planen. Det innebär att dyka upp i tid, vara respektfull mot tränare, lagkamrater, motståndare och ta hand om din kropp och själ.

Kom i tid
Att dyka upp i tid är ett tecken på respekt och professionalism. Oavsett om det är för träning, match eller lagmöten, se till att du alltid är i tid och redo.