Blogginlägg: Q&A med Adam Becker ang Barcelona

Vi på Fotbollslivet.se har fått prata med Barcelonasupportern Adam Becker. Han berättar mer om sina tankar kring Barcelona.

Barca parkerar på en 3:e plats i ligan och är med i titelfighten, kan man vinna ligan?
-Jag är en rätt optimistisk person och tror definitivt Barcelona kan vinna ligan. Bollen är rund som man brukar säga och jag tror på det fram tills sista omgången.

Vad tycker du om lagets form de senaste veckorna?
-Formen de senaste veckorna är givetvis inte godkända med tanke på klubbens målsättningar, kravbild & historik. Dock är man fortfarande med i kampen om Copa del Rey, La Liga och Champions League även fast det sistnämnda ser väldigt mörkt ut.

-Jag som är uppvuxen och följt Barcelona med Guardiola, Xavi, Iniesta och Messi för att nämna några är inte bekant med klubbens nuvarande situation. Jag följde Guardiola och laget som gav oss 14 titlar på 4 år och där man i princip vann varje match under hans ledning. Så detta är en väldigt tuff period för alla Barca-supportrar.

Vad är lagets styrkor och svagheter?
-Lagets styrkor tycker jag är att man ger unga spelare chansen som t.ex. Pedri, Araújo, Moriba, och Fati som tyvärr är skadad just nu. Men detta är positivt för framtiden och extremt viktigt med tanke på den ekonomiska situation klubben också befinner sig i.

Jag ser tre svagheter just nu.
1. Först och främst är det defensiven – Lenglet, Jordi Alba och Piqué för att nämna några är spelare som bidragit sjukt mycket under många år och givit klubben ett flertalet titlar. Jag tycker dock den gjort sitt i klubben, det behöver komma in nytt och ungt. Samtliga tre har stått för horribla insatser under året och inte minst mot PSG i första mötet.
2. Den andra svagheten tycker jag är att man sätter Messi som en ”räddare i nöden”. Man kan tex göra en dålig match men förlitar sig på att Messi ska lösa uppgiften på egen hand och rädda poäng. Vilket han dock gör/gjort ofantligt många gånger,
3. Den tredje svagheten är Koeman som jag inte tycker är rätt man för jobbet. Bara för att man varit en duktig spelare och spelat i klubben betyder det att man inte är bra tränare, känns oinspirerad, omotiverad och idéfattig. Har även visat en dålig attityd efter flertalet matcher när resultat inte varit särskilt positivt.

Man förlorade första CL-matchen med 1-4 mot PSG, har man en chans att vända underläget och gå vidare?
-Chansen att Barcelona ska vända detta och avancera till kvartsfinal är nästintill obefintlig med tanke på resultatet i första mötet. Leo Messi är den bästa fotbollsspelaren genom tiderna i mina ögon och har betytt så otroligt mycket för klubben under dessa år. Så länge han är på plan så är allt möjligt.

Tack Adam för dina tankar kring laget i ditt hjärta!