Blogginlägg: Piteå Summer Games 2022 Del 3

I den tredje delen har jag fått äran att intervjua en spelare från Intercups MX, laget som slog ut Karlbergs BK i Piteå Summer Games pojkar 15-klass. I det förra blogginlägget intervjuade vi tränaren för KB, denna gång får ni höra Intercups MX-spelaren Jorge Morales tankar om veckan, hur det var att resa till Sverige och att möta svenskt motstånd i turneringen, översatt till svenska. 

Intercups MX är ett lag från Mexiko som kom till Piteå för att spela Piteå Summer Games. Hur var känslorna inför turneringen?
– Specifikt ville jag verkligen att turneringen skulle dra igång, jag ville verkligen spela och jag var väldigt taggad, det var en unik upplevelse och jag hade en fantastisk tid där.

I din grupp spelade ni mot två svenska lag och två norska lag. Hur skiljer sig deras spel från erat? Spelade de mer offensivt eller defensivt, exempelvis?
– Jag tycker att de spelade mer offensivt och använde mer av sin fysik, och gärna in i dueller. Det är bra eftersom vi var tvungna att anpassa oss till nya spelstilar.

Ni vann gruppen obesegrat och gick vidare till slutspel. Hur kändes det innan slutspelen började, med tanke på lagen som ni skulle möta? Fanns det något lag som ni verkligen ville möta?
– I slutspelen var vi beslutsamma om att slå vilket lag som helst, vi hade inga rivaler att möta, men våran mentalitet låg i att kunna slå alla.

Ni slog det svenska laget Karlbergs BK med 2–1. Vad tycker du om matchen, och hur kändes det att veta att ni skulle möta portugisiska UF Comercio e Industria därefter?
Det var en svår match som var komplicerad för oss men vi lyckades få till resultatet och var redo för nästa uppgift. Portugiserna hade en annan spelstil, de tog många touch på bollen och spelade mycket på kanterna, de var väldigt snabba men vi lyckades vinna matchen till slut. Vi kom bra överens med portugiserna efter matchen, det är alltid bra att ha folk vid din sida.

Den enda matchen ni förlorade var finalen mot ett norskt lag, vilket resulterade i en andraplats i turneringen i pojkar 15-klassen. Lärde du dig någonting och tar du med dig någon erfarenhet i framtiden?
– Efter finalen lärde vi oss att vi måste gå in i matchen och vara fokuserade från den första sekunden, att inte ge bort någonting och samtidigt ge allt.

Slutligen, vad tycker du om hela upplägget och turneringen, skulle du vilja spela igen?
– Självklart skulle jag vilja spela igen, det var fantastiskt och en oförglömlig upplevelse. Det gick bra med laget och min coach, staden var vacker och stämningen var fantastisk, och jag skulle verkligen vilja spela den igen.

Intercups MX resa tog inte slut där. Efter Piteå Summer Games åkte laget vidare till Finland, och därefter Gothia Cup i Göteborg. Vi tackar Jorge Morales och Intercups MX för intervjun och ett fint spel och bra fotboll genom turneringen!

/Tim @Sportintervjuer