Blogginlägg: Daniel Souza om kvartsfinalerna i CL

Vår expert på Fotbollslivet.se Daniel Souza ger oss sin syn på de kommande kvartsfinalerna i årets Champions League.

Real Madrid – Liverpool
Det blir en finalrepris mellan Liverpool och Real Madrid då lagen möttes i CL-finalen 2018. Alla kommer säkert ihåg duellen mellan Mohammed Salah och Sergio Ramos där egyptiern klev av planen gråtandes på grund av en axelskada. Liverpool ligger sexa i Premier League och vann senast mot Arsenal med 3-0 på bortaplan. Liverpool har fortfarande mycket att bevisa och att vinna mot Real Madrid och gå vidare till semifinal är ett måste med tanke på den trupp man har. Real Madrid ligger tvåa i La liga och har fyra rakar segrar i bagaget och kommer säkert vara jobbiga för Liverpool. Men jag tror Liverpool går vidare tills slut.

Bayern München – PSG
Det blir också en finalrepris mellan PSG och Bayern München som möts i kvartsfinalerna. Då lagen mötte varandra i CL-finalen förra året. Bayern är favoriter men PSG är ju desperata att vinna turneringen. Tyvärr missar PSG:s Marco Verratti den första kvartsfinalmatchen då han testades positivt för Covid 19 i fredags för andra gången.

Läs också: Kommer Dortmund kunna behålla sina unga stjärnor?

Manchester City – Borussia Dortmund
Manchester City möter Borussia Dortmund och Erling Haaland som gör en grym säsong och är enligt uppgifterna väldigt nära en flytt till Barcelona.
M. City har bra spelare i alla positioner och spelar riktigt bra just nu och de är självklart stora favoriter att vinna Champions League i år.

Porto – Chelsea
Porto överraskade stort när de slog ut Cristiano Ronaldos Juventus i åttondelsfinalen, men det tar stopp mot Chelsea som ligger fyra i Premier League och som slog ut Atletico de Madrid med 3-0 i totalen. Chelsea spelar bra just nu trots förlust i lördags och jag tror att de vinner båda matcherna mot Porto.

Tror ni att Daniel kommer ha rätt?