Bella Axelsson om provspelet med Chelsea

För någon veckan sedan var Bella Axelsson född 2007 iväg och provspelade med Chelsea. Hon berättar mer om provspelet för oss.

Du var i England och Chelsea för provspel, hur var det?
-Att vara i England och provspela för Chelsea var väldigt roligt. Dels lärde jag känna massa nya spelare och dels lär man sig massor fotbollsmässigt också. Svensk och engelsk fotboll skiljer sig en del vilket jag märkte redan i ung ålder när jag bodde i England och spelade där. Många av spelarna är extremt bollskickliga och har stor fantasi gällande finter och uppspel vilket är väldigt inspirerande. Slutligen är det en erfarenhet och rolig upplevelse som jag hoppas ha nytta av i framtiden, både fotbollsmässigt och privat.

Hur förberedde du dig inför provspelet?
-Det handlade mest om att träna ordenligt med Djurgården och att göra så bra ifrån mig som möjligt i de träningsmatcher vi hade innan F19-serien återuppstartades. Vi har kört rätt hårt med Djurgården den senaste tiden vilket passat mig jättebra. I övrigt handlar det självklart om att försöka sova och äta ordentligt!

Hur gick provspelet tycker du?
-Det gick bra även om en vecka är rätt kort tid att visa upp sig till fullo. Bäst gick det nog när vi körde matchspel men övningarna var annorlunda och rätt komplicerade, så de var svårare. Tjejerna i klubben var väldigt schyssta vilket gjorde att jag kände mig välkommen och något jag är väldigt tacksam över.

Du var även tidigare i år på provspel i England med Aston Villa, är du på väg utomlands permanent?
-Nej, absolut inte, i alla fall inte i nuläget. Det är självklart jättekul att se hur det fungerar i stora klubbar utomlands och England är speciellt för mig eftersom jag är född där. Men i nuläget är det fullt fokus på Djurgården som har varit fantastiska att spela för.

Slutligen vill jag passa på att tacka Djurgården som lät mig åka iväg till London under pågående säsong – stort tack!