Axel Floric född 2006 till IFK Norrköping

Axel Floric född 2006 flyttar till IFK Norrköping. Han berättar mer om flytten och målsättningarna inför kommande säsong.

Du har skrivit på för IFK Norrköping, hur känns det?
Det känns jättebra! Det är ett bra lag med schysta och duktiga spelare, bra tränare och anläggningen är otroligt fin med bra resurser.

Fler klubbar har varit intresserade av dig men du väljer Norrköping, varför då?
-Jag trivdes bra i Hammarby och hade bra tränare både i laget och på Midsommarkransen NIU, så om jag stannat i Stockholm fanns ingen anledning att byta lag. Jag fick ett jättebra intryck av akademin och mina nya tränare i Norrköping när jag var där och provade. Deras anläggning är grym också. Det känns utmanande att flytta och jag tror att det är en perfekt miljö för mig att testa hur bra jag kan bli.

Hur känns det att lämna familj och vänner för att flytta till Norrköping?
-Det är såklart lite läskigt, men det är inte så långt mellan Stockholm och Norrköping egentligen. Jag får bra hjälp av familjen och klubben vilket är skönt. jag vill såklart hålla kontakten med alla vänner i Stockholm och samtidigt skaffa nya i Norrköping.

Vad kommer målsättningarna att vara för den kommande säsongen?
-Personligen så vill jag såklart fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare och förhoppningsvis få vara med och rotera lite med P19 också. Sedan så både tror och hoppas jag att säsongen blir bra för laget i både ligacupen och pojkallsvenskan.