Arsenal kryssade mot Newcastle

Succélaget Newcastle kom till norra London för att ta sig an tabellettan Arsenal. Matchen var en händelsefattig tillställning som slutade 0-0 och vardera lag fick en poäng.

Matchen mellan Arsenal och Newcastle i Premier Leauge slutade 0-0 och båda lagen tappade viktiga poäng i toppen. Tabellettan Arsenal startade matchen starkt med mycket bollinnehav och återerövringsspel. Ju längre matchen led dog tempot av och matchen blev alltmer händelsefattig. I paus stod det 0-0 och de rödvita spelarna från London hade förhoppning att få in en boll och vinna matchen för att rycka i toppen. Mål blev det inte då Newcastle försvarade starkt emot Arsenals press i slutet.

Känslorna var starka under matchen och Arsenals tränare, Mikel Arteta var känslohet vilket resulterade att han hamnade i ordbråk med Newcastles tränare Eddie Howe. På planen var det också starka känslor och det grundade sig kring att spelarna i Arsenal tyckte att Newcastle ”maskade” för att fördriva tid. Matchen slutade 0-0 vilket innebär att Arsenal leder ligan med åtta poäng där konkurrenten Manchester City ligger tvåa med en match mindre spelad. På torsdagen den 5 januari spelar Manchester City mot Chelsea i vad som kan bli avgörande för hur säsongen slutar även fast lagen endast spelat 17 omgångar av 38.

Arsenal ställs härnäst mot rivalen Tottenham i det klassiska derbyt där de ska bege sig till deras hemmaplan för att komma tillbaka på vinnande spår. För Newcastle väntar formstarka Fulham med Mitrovic i spetsen.

/Noel Alfredsson