Alvin Nordin om Future Team

Många fotbollsspelare drömmer om att tillhöra det svenska landslaget och spela landskamper i den blågula tröjan, men det är högst få som faktiskt tar sig hela vägen dit. Vi har intervjuat Alvin Nordin från Helsingborgs IF P17, som spelat en fyrnationskamp med P07 Future Team. Hur blir man egentligen utvald, hur skiljer sig landslaget mot den vanliga klubben och hur känns det att sitta i omklädningsrummet inför en landskamp?

Kan du berätta lite om dig själv och din fotbollskarriär?
-Jag heter Alvin Nordin och är 15 år gammal. Jag spelar som mittfältare i Helsingborgs IF P17. Jag har spelat i Helsingborg i två och ett halvt år, innan spelade jag i en klubb som heter Fortuna FF.

Du är också med i P07-landslaget. Kan du berätta lite hur processen att ta sig dit ser ut, sett till landslagsläger och samlingar?
-Jag har varit med och gjort landskamper med det svenska Future Team Landslaget i Wales. Det var en lång process att ta sig dit, först var det mer lokala samling här i Skåne sedan var det en samling med dom bästa spelarna från Skåne, sen blev jag uttagen till rikslägret i Halmstad, efter det blev jag kallad till ett future team landslagsläger på Bosön och sen blev jag uttagen till en Future team fyranationsturnering i Wales mot Belgien, Danmark och Wales. Sen nyss i november var jag på ett Landslagsläger på Bosön med 66 kallade spelare.

Tycker du att det är annorlunda att spela matchkamper för Sverige än för klubblag, hur ser förberedelserna ut inför en matchkamp?
-Den stora skillnaden är att med en matchsamling med landslaget är allting uppstyrt så att allt görs tillsammans. Man sover, äter, bor, och umgås tillsammans under en längre tid. Med klubblaget förbereder man sig själv på sitt eget sätt.

Vilken typ av resurser har landslaget jämfört med din vanliga klubb Helsingborg? Vad finns det för för- och nackdelar med matchförberedelserna med landslaget?
-Det är svårt för mig att säga som varit på en matchsamling med landslaget. Det jag upplever är att man främst har många fler ledare till alla olika saker, fystränare, läkare, målvaktstränare, koordinator osv.

Rent mentalt, hur känns det att sitta i omklädningsrummet minuterna innan matchstart för landslaget? Går det att beskriva känslorna som man upplever?
-Det är en speciell känsla, den är rätt svår att beskriva. Jag var lite nervös samtidigt som man känner sig stolt, men nervositeten släppte så fort matchen starta. Det är erfarenhet och en dröm i uppfyllelse.

Vi tackar Alvin för intervjun och önskar lycka till med fotbollen framöver!

/Tim Forsberg

Foto: Pontus Hydén