Aaron Stoch Rydell född 2006 till FC Nordsjälland

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Aaron Stoch Rydell född 2006 som lämnar Sverige för spel i Danmark och FC Nordsjälland. Han berättar mer om flytten.

Du lämnar Sverige för Danmark och Nordsjälland, hur känns det?
-Det känns såklart underbart, jag har haft det här som målsättning i ungefär ett år, då jag var där och provtränade. Känslan när jag var där kändes väldigt professionellt. Deras sätt att producera unga talanger och deras värdegrunder lockade mig rejält. Men det var också några frågeställningar jag behövde ge mig själv om hur det skulle vara att bo själv utan min familj och lämna alla mina nära vänner. Jag hade också andra klubbar som var intresserade i mig, men i slutet av dagen kände jag att jag fattade rätt beslut för min utveckling. Det här blir ett bra nästa steg i min karriär och det känns otroligt bra.

Varför blev det Nordsjälland?
-Nordsjälland var en klubb som jag inte hade så mycket koll på i början men när jag kom dit första gången så fick jag ett väldigt bra intryck. Kände mig väldigt välkommen och som en del av klubben redan då. Dem gav mig en konkret plan om hur min framtid skulle se ut i klubben. Deras tränarstab är extremt professionella, målinriktade och är omhändertagande mot sina spelare. Det blev ett lätt beslut att ta.

Vad är dina målsättningar för den kommande säsongen?
-Såklart är målsättningen att ta sig till A-laget så snabbt som möjligt, men jag ser inte det som en stress då jag är säker på att komma dit. Det handlar om att förbereda mig för den stunden då jag jag kliver upp till A-laget. FC Nordsjälland kommer göra mig till en mycket bra fotbollsspelare och jag litar på deras utvecklingsplan för mig. Dem vet när jag är redo för A-lagsspel. Jag fokuserar mer på min individuella utveckling mer än att göra massor med mål eller vinna ligan. Jag ska självklart försöka hjälpa laget att vinna så mycket som möjligt. Men ser att målet är att få A-lagskontraktet då jag blir en professionell fotbollsspelare.